Läänemaal on soovinud romust tasuta vabaneda kolm autoomanikku

Esmaspäevast 2. detsembrini saab tasuta lasta ära vedada seisma jäänud auto.

Täna lõunaks oli Läänemaal autode äravedu soovinud kolm sõidukiomanikku. Autolammutuste liidu juhatuse liige Toomas Lember ütles, et see palju kokku soovitakse autosid äraanda, selgub kahe nädala pärast. Möödunud aastal viidi Läänemaalt sama kampaania käigus kahe nädala jooksul lammutamisele kuus autot.

Seda, kui palju lammutamist vajavaid autosid Läänemaal on, on Lemberi sõnul võimatu öelda, sest see, kuidas omanik oma sõidukit näeb, on väga erinev. „Mõne jaoks on 20 aastat garaažis seisnud auto, millest ei ole enam midagi alles ja omanik sellega kunagi enam midagi ei tee, tema ainuke vara maamuna peal ja sellest ta loobuda ei taha,” ütles Lember.

Selleks, et autoromust vabaneda, tuleb helistada Lemberile telefonil 5188213 ja tema organiseerib edasi. Läänemaal on ainult üks autolammutusliitu kuuluv ettevõte – Rauaspets, mis tegutseb aadressil Tööstuse 11. Nemad tulevad Läänemaa piires autole järele ja kustutavad selle ka registrist.

Lember lisas, et Läänemaa on olnud neil aastaid murekohaks, sest siin ei ole piisavalt autolammutusi.  „Iga mees, kes tuleb ja ütleb, et tema on kõige suurem lammutaja maamuna peal, siis seda ei maksa tõe pähe võtta. Tihti jäävad need autod registrisse edasi rippuma. Selliseid on piisavalt,” ütles Lember.

Möödunud aastal viidi kampaania käigus valdav osa autosid ära just hajaasutuspiirkonnast.

Linnades tõi Lember välja, et autoromud võtavad ära parkimiskohti ja segavad lumekoristust.

Autoromu, millelt ei ole eemaldatud ohtlikke osi, liigitatakse ohtlike jäätmete hulka. Maha kallatud või põletatud mootoriõli võib põhjustada ohtu nii keskkonnale kui tervisele. Autoromust eemaldatakse tolle käitlemise ajal 6 kuni 12 liitrit vedelikke, välja arvatud kütus. Lisaks põhjustavad tõsist muret pliiakude vale käitlemine ning plastiku põletamine.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Jass
Jass

Peaks ka oma kullakesed ära andma

Eiku
Eiku

Postimaja tagumises parklas on kaks romu mis seisavad aastaid ja hoiavad kohti kinni!Äkki keegi tegeleks nendega?

Vello
Vello

Mängu tänavale on veetud ka kaks ronti mädanema. Viige need ka jalust ära.

mõngel
mõngel

keegi võiks olmeprügi ka tasuta vastu võtta oleks loodus veelgi puhtam ja mingi autoromu ei kaaluks elusees üle seda reostust mida tekitavad metsa all need ise tekkelised prügilad. hetkel käib nende autodega puhas bisness, ja iga autoomanik saab oma masina kaheks aastaks ise arvelt maha võtta.

Enriko
Enriko

Võib olla olen ajast maha jäänud aga mäletan, et metsa alt ei leia mitte niivõrd olmeprügi, kuivõrd prahti, mis rohelistesse koduprügikastidesse ei mahu – lammutusjäägid, vana mööbel, madratsid. Kõige hullem, et veneaegset eterniiti võetakse vastu vaid hirmsuure raha eest.

jah
jah

Tasuta veetakse ära, aga kas ka vanaraua eest tasu saab?

Kommitädi
Kommitädi

Vedu on kallim kui see raha mis romu eest saab.

kord
kord

On ikka inimestel arusaamine, hoiavadoma romu aastaid, vaat ,et vajub juba poolenisti maasse, aga kus sa sellega, raha veel tahaks. No kuulge , olge rahul kui tasuta ära veetakse, see ei ole odav lõbu ise vedu tellida.Üldsegi peaks olema seadus kui ei ole oma aias v. õuealal ja asub see romu kortermaja v. mõnes avalikus kohas ees, hoiatus teha ja siis sundkorras minema vedada, saaks teised parkimiskohti juurde ja üldpilt korralikum.

Nii
Nii

Soomes nii käibki. Kui auto pikalt parklakohta kinni hoiab ja on näha, et pole juba aastajagu liikunud, tehakse nädalase vahega kolm hoiatust kojamehe vahele ja kui siis ka ei reageerita, läheb auto romulasse.

wpDiscuz