Valeväljakutsed hoiavad politseinikke rakkes

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Politseinikel tuleb tõsiste väljakutsete kõrval reageerida ka pahatahtlikele valeväljakutsetele. Arvo Tarmula

Politseinikel tuleb tõsiste väljakutsete kõrval reageerida ka pahatahtlikele valeväljakutsetele. Arvo Tarmula

Septembri lõpus karistas kohus nädala aja jooksul kahte meest eriteenistustele – päästele, politseile ja kiirabile – valeväljakutsete tegemise eest. Üks neist veedab nüüd kaks nädalat arestikambris, teine peab tegema ühiskondlikult kasulikku tööd.

Kõige rohkem on valeväljakutsetega kimpus politsei. Haapsalu politseijaoskonna piirkonnavanema Indrek Tohtri sõnul on isegi päevi, kus üks inimene helistab häirekeskusesse mõne tunni jooksul üle kümne korra: „On ta siis purjus või on tal lihtsalt paha tuju, aga helistab valimatult ja sõimab häirekeskuse töötajaid.”

Tohtri sõnul mõtlevad helistajad välja täiesti suvalisi sündmusi. Näiteks öeldakse, et toimus vägivald. Politsei sõidab kohale, aga ei tuvasta seal ühtegi vägivallale viitavat asjaolu. „Mõni helistaja ütleb kohale jõudnud patrullile, et oh, ma tahtsin Lähtrust Haapsallu saada, äkki viskate ära,” ütles Tohter.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments