Järgmisel nädalal algab kaasava eelarve hääletus

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Kaasava eelarve raha on kahel korral läinud Metsa tänava kõnnitee ehituseks. Foto: Arvo Tarmula
Kaasava eelarve raha on kahel korral läinud Metsa tänava kõnnitee ehituseks. Foto: Arvo Tarmula

Esmaspäeval tuleb Haapsalu linnavalitsuses kokku komisjon, et hinnata kaasava eelarve jaoks tehtud ettepanekuid.

Komisjoni kuuluvad linnapea Urmas Sukles, aselinnapead Innar Mäesalu, Liina Põld ja Helen Rammu, linnakeskkonnaspetsialist Ailar Ladva, majandus- ja taristunõunik Sirli Vaksmann, volikogu rahanduskomisjoni esimees Riho Lepp ja kommunaalkomisjoni esimees Lauri Väli.

Haapsalu linna avalike suhete spetsialist Tõnu Parbus selgitas, et ettepanekuid hinnatakse lähtuvalt viiest kriteeriumist. „Nendeks on vajalikkus ja olulisus Haapsalu linnale; teostatavus eelarveaasta jooksul; jätkusuutlikkus; kulutuste põhjendatus ja eelarve läbipaistvus ja teostaja varasem edukus sarnaste ettepanekute elluviimisel,“ tsiteeris ta.
Rahvas saab oma sõna sekka öelda alates 10. oktoobrist – siis algab hääletus.

„Rahvahääletusel saab osaleda iga vähemalt 16-aastane isik, kelle elukoht on rahvahääletuse ajal Eesti rahvastikuregistri andmetel Haapsalu linnas,“ lisas Parbus.
Igaüks saab valida kuni kolm meelepärast ettepanekut, millele oma hääl anda.

Hääletada saab elektrooniliselt kohalike omavalitsuste istungite infosüsteemi VOLIS keskkonnas linna kodulehel ja Haapsalu linnavalitsuse kantseleis (Posti 34, Haapsalu).

Haapsalu kaasavale eelarvele aastaks 2020 tehti 17 ettepanekut.

Loe pikemat lugu kaasavast eelarvest siit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments