Galerii: põgenemise 75. aastapäeva tähistamine Haapsalu toomkirikus

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Rannarootsi muuseumi neljapäevamemmed tikitava rannavaibaga. Foto Arvo Tarmula

Suurpõgenemise 75. aastapäeva meenutamine Haapsalus jätkus eile õhtul Haapsalu toomkirikus, kus esitleti Rannarootsi muuseumi tikitud rannavaiba järge.

2002. aastal valminud rannavaip on 20 meetri pikkune tikitud vapi, mis jutustab rannarootslaste sajandite pikkusest ajaloost Eestist. Nüüd on tikitakse vaibale veel viie meetri pikkune järg, mis jaguneb kaheks: üks pool räägib rannarootslaste saatusest Eestis pärast 1944. aastat ja teine pool Rootsi jõudnute elust.

Vaiba on kavandanud Rannarootsi muuseumi teadur Jorma Friberg ja sündmused, mis vaibale jõuavad on välja valinud eestirootslased ise. Kumbagi vaiba poolt tikitakse paralleelselt – Eestis teevad seda Rannarootsi muuseumi neljapäevamemmed, Rootsis seal elavad eestirootslased.

Toomirikus olid reede õhtul väljas mõlemad tikitavad vaibaosad ning tutvustati ka neid, kes ühel või teisel pool Läänemerd tikkimisega ametis.

Fotod Arvo Tarmula

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Eestlastest,
4 aastat tagasi

kes pögenesid sooviks eestlasena lugeda, aga mitte rannarootslastest.

imelik
4 aastat tagasi

mis kirikul selle kõigega asja on