Politsei tahab Haapsalu merepäästjad viia maismaapatrulli ja avamerelaevadele

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Juhtivkorrakaitseametnik Marge Kohtla Haapsalu politseimaja ees. Arvo Tarmula
Juhtivkorrakaitseametnik Marge Kohtla Haapsalu politseimaja ees. Arvo Tarmula

Politsei- ja piirivalveametil on vaja rohkem inimesi avamerelaevastiku jaoks, mistõttu plaanitakse kaotada Haapsalu merepäästeüksus.

Lääne Elu avalikustas teisipäeval politsei- ja piirivalveameti (PPA) plaani kaotada Haapsalust merepäästeüksus.

„Põhimõtteliselt me saame laevastikku inimesi juurde, laevastik saab olla rohkem merel ja tegelikult on laevastikku tulevikus siin piirkonnas ka rohkem näha ehk siis laevastik liigub ka siin piirkonnas tihemini tänu sellele, et meil on võimalik neid rohkem merel hoida,” ütles PPA valmisoleku ja reageerimise büroo juhtivkorrakaitseametnik Marge Kohtla ERR-ile.

Kohtla sõnul on PPA olnud aastaid olukorras, kus merel ei oldud nii palju, kui peaks olema.

„Me tahame kindlasti teada seda, mis merel toimub. Näiteks narkopakkide leidmine, kõik see. Meil on vaja teada, kust see tuleb, miks see tuleb ja kes sellega tegeleb. See on just see, milleks meil on vaja laevastikku tugevadada.”

Kohtla tõi teise näite põhjanaabrite juurest, kus smugeldati kolmandast riigist väikelaevaga riiki ligi 17 inimest.

Merepäästeüksuses töötab 11 inimest. Lääne Elu andmeil neist viiele pakub politsei tööd maismaapatrullis. Kolmele inimesele Läänemaal ja kahele Hiiumaal. Ülejäänud võiks saada tööd idapiiril või politseilaevadel.

Lääne prefekt Kaido Kõplas kohtus teisipäeval Haapsalus merepäästeüksuse töötajatega. Kõplase sõnul olid töötajad segaduses ega rõõmustanud teate üle.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
eile, täna, homme? Millal?
4 aastat tagasi

Kas nüüd on see õnnis päev, et minister teab ka juba sellest plaanist? Või kui kaua läheb, et talle ka räägitakse?

Melle
4 aastat tagasi

Keda see kotib?

Tondile
4 aastat tagasi

Kui peaksid ise merel hätta jääma, siis oled kindlasti esimene kritiseerima, et kus need kuramuse päästjad on ja miks nad ei sulle appi tule…

Laevamees
4 aastat tagasi

Võiks nüüd kiiresti mõned hädajuhtumid korraldaa, etsellest otsusest loobutakse. Mäletan, kuidas praami peal visati puhvetipidaja merre, kuna ei tahtnud ise lahkuda( oli vist kuuekümnendatel)

Tont
4 aastat tagasi

Väga õige – muidu käivad Vormsil külamehi taga ajamas. Üldse peaks nad kalalaevadga patrullima ja kala püüdma – saavad palgalisa ja ei passi niisama. 🤑