Aivar Õepa: nälg ajab vargile

Aivar Õepa

Aivar Õepa

Ukrainas lasti holodomori ajal halastamatult maha lapsed, keda nälg oli ajanud põlluservalt särgisabasse paari kartulit võtma või viljavankrilt maha pudenenud teri korjama.

Ülbe punavõim ei halastanud kellelegi; viimase piirini piinatud, tühjaksröövitud ja näljutatud rahvast hirmutati terroritegudega, rääkides sealjuures õiglusest ja aususest ja helgest tulevikust.

Eesti teaduse võrdlus holodomoriga on võibolla ülearu karm ja jõhker. Eestis ju ei saadeta teadlasi koonduslaagritesse ega lasta maha. Isegi prillipapadel nagu mina lastakse rahulikult mööda tänavat käia, prille ei peksta puruks ega sunnita kraave kaevama, nagu punaste khmeeride võimu ajal Kambodžas juhtus.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
bla
4 aastat tagasi

Ma käisin magistrantuuris 10a tagasi. Kui hakkasin lõputööd tegema, palus juhendaja mult teatud rekvisiidid ja peale seda tiksus mulle “teadustöö stipendium” 8 kuud. Projekt milles “osalesin” oli hea fantaasia korral minu töö teemaga seotud. Teaduskond oli teine, kool sama. Seega ei Aaviksoo, nälg ega EKRE pole selle taga, vaid vana hea kõnekäänd- mis ripakil, see ära

Nimi (vabatahtlik)
4 aastat tagasi

Teadlastele rohkem raha, kultuurile, haridusele, tervishoiule, kaitseväele,siseturvalisusele jne jne, kõik õiged. Hea suuvärgiga tegelased suudavad alati usutava jutuga ära rääkida miks see lisaraha just sinna paigutatuna peagi õnne meie õuele tooks. Aga raha ei tule seina seest ja enne tuleb ta kelleltki ära võtta, sellest ei taha keegi eriti pajatada. Või teine variant, nn arenenud riikides raha tuleb rahatrükist, meie ju keeldume seda varianti kasutamast. Inimene on jätkuvalt religioosne olend, kuigi ise ta seda ei arva, lihtsalt ühe suurema usundi asemel on erinevad, teadus, haridus, kultuura jpt usud domineerivad maailmapildi ja mõistmise üle. Üks naljakamaid nähtusi mis hiljuti uudistest läbi… Loe rohkem »

Sass S
4 aastat tagasi

Pensionäril ka vähe pappi , ehk annaks midagi kompunnida !