Deiw Rahumägi sai süüdistuse omastamises ja altkäemaksu võtmises

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Nõva endine vallavanem Deiw Rahumägi ei soovinud talle esitatud süüdistusi kommenteerida, öeldes, et ei ole enam avaliku elu tegelane. Urmas Lauri

Nõva endine vallavanem Deiw Rahumägi ei soovinud talle esitatud süüdistusi kommenteerida, öeldes, et ei ole enam avaliku elu tegelane. Urmas Lauri

Lääne ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, milles süüdistab endist Nõva vallavanemat Deiw Rahumäge valla vara omastamises ja altkäemaksu võtmises.

Süüdistuse järgi omastas Deiw Rahumägi aastatel 2013–2017 Nõva vallavanemana töötades üle 30 000 euro vallavalitsuse raha. Selleks palus Rahumägi esitada mitmel ettevõttel Nõva vallale tegelikkusele mitte vastavaid arveid, mille vald ka tasus. Saadud summad liikusid hiljem edasi Deiw Rahumäe ettevõtte kontole.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
42 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Volikogu, kus sa oled?
4 aastat tagasi

Huvitav, kas keegi Lääne-Nigula vallavolikogust kah siinsele artiklile ning selle kommentaaridele tähelepanu pöörab või peab nad ninapidi siia vedama? Kõik liikmed, kes leidsid eelmisel aastal, et Nõva valla viimane majandusaasta aruanne ei ole kõrgendatud tähelepanu väärt, on sisuliselt Deiwi tegemistes kaasosalised. Vast oleks aeg hakata asjale teise pilguga vaatama?

???
4 aastat tagasi

Kas Nõvalt inimesi volikokku ei pääsenud. Nemad peaksid ju Deiwi tegemisi teadma.

!!!
4 aastat tagasi
Reply to  ???

sai ikka, aga Deiwi kaasosalised … ei hakka nemad torkima, siis ise ka kaelani sees ….

Parandus
4 aastat tagasi
Reply to  !!!

Arvestades Deivi “kingitusi” Orustele mitmesuguse vallavara näol siis arvata on, et selle eest lihtsalt pai ei tehtud.

huvitav
4 aastat tagasi

Ja kes olid siis need isikud, kes antud loos kohtust pääsemiseks kokkuleppele läksid? Volikogu esimees? Raamatupidaja? Abivallavanem?

xyz
4 aastat tagasi
Reply to  huvitav

Loodetavasti pääsesid vaid ühes küsimuses, kuid teemasid on mitmeid. KOgu see punt, kes liitumisrahad omavahel sirgeks lasid, tuleks terve täiega trellide taha saata!

Deviis
4 aastat tagasi

Konnade käest ei küsita kui sood kuivendatakse.
Meenutus kuulsast tööõnnetusest
https://online.le.ee/2013/12/21/taismahus-nova-vallavanemaks-sai-deiw-rahumagi

Ka
4 aastat tagasi

endine raamatupidaja, praegune pensionär, sai sooja koha Kallase hõlma all koolis. Aga vanad sõbrad ju, kuidagi on vaja lojaalsuse eest tasuda.

Vaevalt
4 aastat tagasi

see Növa köige suurem patuoinas on…

enn
4 aastat tagasi
Reply to  Vaevalt

kahjuks vist tõsi. s.t. kahju sellest, et korda paistab see minevat vaid nõva inimestele. millal mujal inimesed ärkavad, et vargad pikalt saata?

Metsamees
4 aastat tagasi
Reply to  Vaevalt

Kindlasti üks suuremaid ärastajaid

Seosed
4 aastat tagasi

No kuidas saab raamatupidaja anda valesid tunnistusi, vaadake, kes on ta ülemus.

ikka seosed
4 aastat tagasi
Reply to  Seosed

ja tollasele abivallavanemale leiti uues vallas soe koht, vägisi tekib tunne, et mida rohkem valetad ja varastad, seda õigem mees oled ….

Vargad ja petised
4 aastat tagasi
Reply to  ikka seosed

Ütleme otse nagu on: uues vallas paistab, et on au sees vargad ja petised ja kahjuks isegi rohkem kui Nõva valla aegadel.

häbi asi
4 aastat tagasi

on see, et kogu mäng mätsiti kinni Nõva rahva liitumisrahade arvelt. Valla pankrott 60 tuhat, Kilgi pannkrott üle 70 tuhande ja kes teab veel mis …..
Kui keegi julges aru pärida, siis olid nad koheselt õelad ja kadedad ja virisejad. Valitsuse liikmed kirjutasid hoolsalt paberitele alla, lasid läbi projekti oma vanemaid hooldada ja arvasid ilmselt, et nemad ei vastuta millegi eest. Oo ullikesi …..

eks ta ole
4 aastat tagasi
Reply to  häbi asi

nojah, ja see pisku, mis liitumisrahadest üle jäi, maetakse perspektiivitusse sadamasse – merepõhja veetud kruusakoormaid ei loe ju keegi 🙂 ikka rahapesu eesmärgil

enn
4 aastat tagasi
Reply to  eks ta ole

sadam osutub perspektiivituks ning siis kohe võimalik erakätesse müüa, mingi sümboolse hinna eest. see mäng on nõval juba nii kaua kestnud, et kõik on juba ette läbi näha – vallamaja, valla korter, kooli territoorium, A&O parkla, turuplats jne – kõik alati sama käekirja kohaselt. ja siis pahandatakse, et miks nõva inimesed ikka nii pahased on… kogu vargapunt tuleks koos deiwiga pokri pista, et kõntsast vabaneda!

Tähelepanek
4 aastat tagasi
Reply to  häbi asi

Ja see mõnikümmend tuhat, mis Kilgi likvideerimisel maksumaksja raha ahju aeti, et saaks kogu jama korraldajatele korralikud hüvitised maxtud, ei huvita ka kedagi

Jurist
4 aastat tagasi
Reply to  Tähelepanek

Kilk ei ole veel likvideeritud…

kõik letti
4 aastat tagasi

Olen absoluutselt nõus, et vastutama tuleks panna kõik, kes tol ajal vallavalitsuses, raamatupidamises töötasid.Vihjeid ja etteheited, et midagi on nihu, tehti ju korduvalt, aga selle peale abivallavanem ja raamatupidaja vaid irvitasid. Nüüd on tasumise tund.

meenutuseks
4 aastat tagasi

Deiwi väljaütlemised liitumisläbirääkimistel olid, et kooli tuleb vanadekodu (sotsiaaltöötaja Maire kaasabil) ja vallamajja muuseum. Õpilaskoha maksumus oli selleks ajaks tänu Kallasele lakke aetud ja tõsine suund kooliga midagi “ette võtta”. Kui koolijuht ja hoolekogu hakkasid asja uurima ja rahade kohta aru pärima, vallandati koolijuht päevapealt ALLUMATUSE tõttu. Lapsevanemad moodustasid MTÜ Nõva koolikogukond, et lastele päästa kooliharidus Nõval. Kohe varsti moodustati Deiwi ja Kallase toetuseks uus MTÜ “Nõvakad” (kes seal küll nii väga nõvakad – Deiw Rahumägi, Maire Koppelmaa, Enn Laansoo, Neeme Väli, Aivar Oruste) Lapsevanemad on suutnud võidelda, et täna on veel Nõval kooliharidus ja mõisamaja kogukonna kasutada (vanast vallamajast… Loe rohkem »

Viga
4 aastat tagasi

Nõva kandi kõige suurem viga oli jääda Läänemaale. Ühinemisel oleks tulnud valida Harjumaa. Juba praegu on näha, kuidas eesotsas Paldiskiga sealpool asjad ülesmäge lähevad.