Tantsupeolistel on täna kolmas harjutuspäev

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Risti tantsupidu. Urmas Lauri

Ligi 400 Läänemaa rahvatantsijat on Tallinnasse kohale jõudnud, öökorteris ollakse humanitaargümnaasiumis Koidu tänaval ja täna on tantsijail kolmas harjutuspäev.

„Kõik see mees on kohal. Päike paistab, vihma ei saja, kõhud on täis, toitu jätkub,” ütles Läänemaa rahvakultuurijuht Marju Viitmaa.

Hirm, et lapsed ei söö hommikuti putru, osutus Viitmaa sõnul alusetuks – tänahommikune mannapuder söödi nii ära, et kokal tuli seda juurde keeta.

„Me ei tulnud üldse selle peale, et nii hästi putru süüakse,” ütles Viitmaa.

Tantsupeo proovid käivad nii peaväljakul Kalevi staadionil, kuhu saab ööbimispaigast minna jalgsi, kui ka harjutusväljakutel üle linna – Lillekülas, hipodroomil, Pirital jm, kokku on harjutusväljakuid seitse. Ükski laps ära eksinud ei ole, väsimus õhtuks on aga suur.

„Esimesel päeval me ei saanud aru, mis toimub – kell 11.45 oli maja hiirvaikne ja kõik magasid raskesti,” ütles Viitmaa.

Viitmaa ütles, et mõni varvas on villi hõõrutud ja mõni laps natuke liiga palju päikest saanud, aga muidu on kõik terved.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments