Lõunaläänlased oli Pärnumaa kergejõustiku meistrivõistlustel edukad

U18 1500 meetri jooksmises sai esikoha Virgo Vallik. Foto: erakogu
U18 1500 meetri jooksmises sai esikoha Virgo Vallik. Foto: erakogu

Taas on põhjust pikemalt peatuda noorte lõunaläänlaste edust Pärnumaa koolide meistrivõistlustel.

Paikuse kergejõustikustaadionil toimusid 2019 aasta Pärnumaa koolispordi liidu kergejõustiku meistrivõistlused. Heades tingimustes ja väga ilusa ilmaga peetud noorte kergejõustiku esivõistlustest võttis osa koguni 25 Pärnu linna ja maakonna kooli. Noorsportlasi astus areenile 250, nende hulgas ka endised Läänemaa koolid- Lihula gümnaasium ja Virtsu kool. Lihula kooli esindas 18 noorsportlast, Virtsu oli väljas ühe kergejõustiklasega.

Lihula gümnaasiumi sportlased võitsid kokku kaks Pärnumaa meistritiitlit ja veel lisaks ühe hõbeda ja kolm pronksi. Virtsu kooli tuli üks hõbedane autasu. Lisaks medalivõitudele said Lihula gümnaasiumi sportlased veel 11 kohta esikaheksas, kokku püstitati veel 24 isiklikku rekordit.

Meie tublide laste üle saame suurt rõõmu tunda ja tehtu eest neid kiita. Kindlasti peame antud võistluse juures märkima, et just selleks jõuprooviks on spetsiaalselt valmistatud. Enamus võistlustel osalejaid võtab osa Lihulas esmaspäeviti toimuvast noorte kümnevõistlusest ja osaletud on nii kooli, kui ka Pärnumaa murdmaajooksu meistrivõistlustel. Seega on maakonna esivõistlusteks hoolega õuetingimustes valmistatud juba kuus nädalat.

Medlaivõitjatest kõigepealt neist, kes tegid oma viimased stardid kodukooli eest. Noored sportlased, kes aastaid hoolega treeninud ja nii kodukooli, kui koduklubi esindanud, olid väga tublid ka nüüd.

Kaks meistritiitlit tõid meie tuntud keskmaajooksjad. Mõlemad Eesti noorte meistrid said meistritiitli võitmisega hakkama ka uues kodumaakonnas. Mitmekordne Eesti noorte meister, Lihula gümnaasiumi abiturient Martin Teppan kattis U20 noormeeste 1500 meetrit kuldmedali vääriliselt ajaga 4.44,89. Sama suutis ka U18 vanuseklassis Virgo Vallik, kes lõpetab Lihulas põhikooli. Temale tõi kuldmedali isiklik rekord, 4.47,95.

Samuti Lihula gümnaasiumi lõpuklassi eksameid tegev Krismar Liiv lõpetas 1500 meetrit kohe oma klassivenna taga ja võitis U20 vanuseklassis hõbeda, ajaks 5.10,09. Virtsu koolile hõbemedali võitnud Trinity Õismets saavutas selle tütarlaste U18 vanuseklassi kuulitõukes. Mitmeid oma kodukooli rekordeid omav sporditüdruk tõukas kolme kilost kuuli 9.96. Ka temale on käesolev kevad Virtsu koolis viimane.

Kolm pronksmedalit tuli veel Lihula koolile. Kaks neist võitis Maria Reks tütarlaste U18 vanuseklassis. Mõnda aega kergejõustikust eemal olnud sportlane sai 800 meetri jooksus ajaks 3.03,20 ja kuulitõukes isikliku rekordi 9.17. Robico Villers tegi korraliku jooksu U16 1500 meetri distantsil. Pronksine jooks andis ajaks 5.48,22.

Kohe tema järel, neljandana ja viiendana tulid tema koolivennad Paul Lomp ja Stefan-Lauri Mölder. Paulil jäi medalist puudu 0,5 sekundit. Möldri ajaks jäi 5.57,39.

Stabiilse võistluse tegi meid juba talvel heade tulemustega rõõmustanud Keiro Ristikivi. Pärnumaa erinevatel sisevõistlustel esikolmikutesse mahtunud ja ka Lihula Gümnaasiumi 11-12 aastaste poiste kaugushüppe rekordi hüpanud U14 vanusegrupi poiss sai kolm kohta esiviisikus. Kaks neljandat kohta tulid 100 meetri jooksus ja kaugushüppes. Tulemused vastavalt 14.79 ja 4.31. Viies koht tuli palliviskes, tulemuseks 47.80. Sprindi ja palliviske tulemused on ka noore isiklikud margid.

Tütarlaste U16 vanuseklassis püstitas 3.kg kuuliga isikliku rekordi Eliise Kolotšev. Lihula gümnaasiumi seistmenda klassi õpilasele andis 9.25 tubli viienda koha.

Kevin-Reidar Bachaus tõukas ennast noormeeste U18 kuulitõukes 5.kg kuuliga kuuendaks. Tulemus 10.16. Lisaks püstitas ta kaugushüppes isikliku rekordi. Tulemus 5.03 andis kaheksanda koha.

Egert Kallus jooksis 100 meetris elu teise tulemuse- 13.03 ja jäi sellega U20 vanusegrupis kõige napimalt 0,02 sekundiga esimesena medalist ilma..Kaugushüppes tuli 4.82-ga kuues koht.

Kiitust on muidugi väärt kõik noored sportlased, kes kodukooli au väärikalt esindasid.

Kokku jõudis medlaivõiduni 24 eri kooli spordilapsed. Lihula gümnaasiumi oli medali pingereas kümnes.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments