Haapsalus saab esimesena kaamerad kesklinn

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalus tulevad kaamerad esimesena kesklinna. Arvo Tarmula

Kuigi politsei esialgne kava oli paigaldada kaamerad linna sissesõiduteele, siis nüüd on valik langenud kesklinnale.

Läinud aasta lõpus Haapsalu linnavolikogu ees käinud Haapsalu politseijaoskonna juht Andrei Taratuhin ütles toona, et suveks tahab politsei paigaldada kaamerad linna sissesõiduteedele. „Aga nüüd mõtlen juba, et alustame kesklinnast,” ütles Taratuhin sel nädalal.

„Arvasin alguses, et kõige suurem probleem on rahastusega, aga nii see pole.” Tema sõnul on Haapsalu linn lubanud kaamerate soetamist toetada. Kui palju kaamerate ostmine maksma võiks minna, ei osanud Taratuhin öelda – hind sõltub tehnilisest lahendusest.

Taratuhini sõnul takistab algse plaani elluviimist see, et linna servas pole kaamerate tööks vajalikku internetivõrku ega elektrit ning veel pole leitud häid tehnilisi lahendusi sissesõiduteedele kaamerate paigaldamiseks. „Näiteks Uuemõisas Ploomi tänava alguses, kuhu tahtsime kaamera panna, tuleks hakata kaableid vedama ja seal pole ka head posti, kuhu külge kaamera paigaldada,” ütles ta.

Taratuhini sõnul on politseinikud jõudnud järeldusele, et võibolla polegi linna serva kaameraid vaja. „Vaadates linnas toimuvaid sündmusi, oleks võibolla targem enne suveüritusi katta kaameratega kesklinn. Siin on ka tehnilised lahendused lihtsamad – rohkem elektrit ja rohkem internetti,” põhjendas ta.

Politseijuhi hinnangul võiks Haapsalu-sugusest väikelinnast olla kaameratega kaetud 50–60 protsenti. „Peatänav, õppeasutuste ümbrus, staadion – kõik rahvarohked kohad, kus vähegi liikumist on,” loetles ta. Kaamerapilt jookseks Haapsalu politseimajja.

Kui läinud aasta lõpus lootis politsei esimesed kaamerad üles saada märtsi lõpuks, siis nüüd möönis Taratuhin, et selleks ajaks ilmselt ei jõuta. „Aga suveks tahaks kindlasti paar-kolm kaamerat üles saada,” lootis ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
K.S.
5 aastat tagasi

Niikauaks kui kaameraid kesklinnas pole võiks need politseiametnikud kes on planeeritud persestuma monitoride ette ju kesklinna jalgsipatrulli saata…
Oleks ehk neist kasu ka: aitaksid inimesi üle tee ja juhataksid turiste linnusesse näiteks…

Hannes värton
5 aastat tagasi

Haapsalu- linn kus linnapiiril pole voolu, kas ainult mulle tundub see ebareaalne?

Mäletan,
5 aastat tagasi

et Haapsalu linnas on kaameraid ennegi olnud. Kuhu need kadusid ja kuhu laekus raha? Või haihtusid need lihtsalt niisama kusagile ära?

Kägu
5 aastat tagasi
Reply to  Mäletan,

Pätid varastasid ära ….

Kägu
5 aastat tagasi

Ja mis kasu on nendest kaameratest,kui Haapsalu kohus laseb pätid uuesti lahti ?? Ja need pole üksikjuhtumid.

113
5 aastat tagasi

Mis mõttes pilt jookseks politsei maja.sealju öösel pole kedagi.

Tagalinnast.
5 aastat tagasi
Reply to  113

Õhtu kella kuuest uksed kinni, kulutatakse suur summa maksumaksja raha ja kogu lugu. Kahtlen, kas üldse on neid kaameraid vaja.
Pandagu parem korralik jalgrattahoidja kaubamaja juurde.

Arvos
5 aastat tagasi

Tunduks nagu, et vahet pole kuhu, peaasi, et saaks kusagile. Lihtsalt nagu oleks tarvis mingi plaan täita?