Helle-Moonika Helme ja Jaanus Karilaiu häältesaak suurenes

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lääne-Nigula vallasekretär Kersti Lipu. Foto: Urmas Lauri
Lääne-Nigula vallasekretär Kersti Lipu. Foto: Urmas Lauri

Lääne-Nigula valla valimiskomisjon luges täna üle valla kaheksa valimisjaoskonna hääled ning kontrollis vormistatud protokolle. “Tegime pisiparandusi,” nentis vallasekretär Kersti Lipu. “Need on täiesti tavalised juhtumid, mida parandasime.”

Kaheksast Lääne-Nigula valla valimisjaoskonnast muutus häältesaak paari hääle võrra Taeblas, Linnamäel ja Nõval.

“Taeblas avastasime, et ühel kandidaadil, numbril 728, oli kaks häält vähem märgitud,” nentis Lipu. Kaks häält sai eilse õhtuga võrreldes juurde EKRE esinumber Helle-Moonika Helme.

Helme sai ühe hääle juurde ka Linnamäelt. Sealne valimiskomisjon oli kandidaadile 728 antud hääle luhenud kehtetuks. Valla valimiskomisjon hindas sedeli siiski kehtivaks.

Nõval sai neli häält juurde keskerakondlane Jaanus Karilaid. “Oli valesti kokku loetud,” nentis Lipu.

Nõval sätiti õigeks ka üks häältesegadus. Kui esialgsetel andmetel sai Silvi Teesalu Nõvalt kaks häält ja Kairit Lindmäe jäi üleüldse toetuseta, siis valla valimiskomisjon tuvastas, et kummalegi kandidaadile läheb kirja üks hääl.

Lipu sõnul on sarnased vead üsna tavapärased, sest valimisjaoskondade sulgemise järel loetakse hääli kokku kiiresti ning vigu võib sisse lipsata.

Vt ka: “Galerii: häälte ülelugemine Taeblas

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tolmu Ahv
5 aastat tagasi

Lõpp hea, kõik hea. Minu ennustus-uus koalisatsioon on Kesk+ Ekre+ Isamaa. Mis tundub olevat riigile parim.Ja eriti tore on see,et sotsid kaotasid ning kõrgushüppaja esisots Tarand välja jäi.Selle terviseks võtame.

nõus
5 aastat tagasi
Reply to  Tolmu Ahv

mulle ka see koalitsioon sobiks