President peab munitsipaallehti turusolkimiseks

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

President Kersti Kaljulaid. Foto: Arvo Tarmula
President Kersti Kaljulaid. Foto: Arvo Tarmula

President Kersti Kaljulaid ütles kolmapäeval linnade ja valdade päeval peetud kõnes, et omavalitsuste eelarvete raha eest välja antud lehed solgivad turgu.

„Endiselt on mulle arusaamatu kõik see, mis puudutab linna- ja vallalehti. Võib ju olla tore, kui piltidega paber postkasti potsatab, aga mõelge korraks ka meie kohalikele lehtedele, mis toimetavad erakapitalil. Äkki saab oma elanikke informeerida ka nii, et kohalik ajakirjandus ellu jääb?” märkis Kaljulaid.

„Linna- ja vallaeelarvest ajakirjanduslaadset toodet välja andes tegelete te tegelikult ju turu solkimisega ja see ei tee head mitte kellelegi. Ja kui tingimata on vaja oma infot ikkagi sel moel levitada, siis minu soovitus on teha seda koostöös kohalike lehtedega. Katsuge nii ellu jätta oma piirkonna ajakirjandusväljaanded,” ütles Kaljulaid.

„Kuigi kokkuvõttes – see on ikkagi tegevus, mille vajalikkusega ma ei nõustu. Seda võib olla kena teha, aga seni, kuni meil on asju, mida peab tegema, ei ole põhjendatud piiratud ressursi kulutamine sellistele asjadele. Seni, kuni meil on veel üks omastehooldaja või puudega lapse pere, kes tunneb, et kohalik omavalitsus ei ole tema jaoks kõike teinud, ei ole minu jaoks olemas õigustust vallalehtede väljaandmisele,” lõpetas Kaljulaid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Selline
5 aastat tagasi

president siis meil , huvitav mis poolikud haridused sealt veel tulla võivad kapist välja …….poleks küll uskunud , et sellist ila ajab välja avalikult

Mart Uus
5 aastat tagasi

President ei tegutse demokraatia, vaid kapitalistide kasumiahnuse huvides.

Hiina keiser
5 aastat tagasi

Üldiselt sündis ajakirjandus vajadusest teavitada valitsuse otsustest, uutest seadusest jne. Sest Hiina keisripalee kasvas umbes 2000 aastat tagasi nii suureks, et enam polnud võimalik muidu teada anda, mida ühes palee nurgas nokitseti ja mida teises. Nii sündis esimene perioodiline ja uudiseid edastav väljaanne. Sellest lähtuvalt ongi vallaleht just see õige ajakirjandus.
Mis oleks viga, kui äriline ajakirjandus võtaks vaevaks avaldada kõiki valla elukorralduse jaoks tähtsaid uudiseid. Aga ta ei võta ju vaevaks neist asjust teavitada kuigivõrd .

Linda
5 aastat tagasi

Mul on puue ja mul siis nagu polekski õigust oma valla asjadest midagi teada ega kaasa rääkida.

Vaatleja
5 aastat tagasi

Kui valla ja linna lehtedest pole suurt midagi lugeda(buratino arvates),siis tolle Brüsseli marioneti jutt on paljas ja mõtetu sõnamulin.

andres Kallas,Saarlane
5 aastat tagasi

Ojasoo võib naisnäitlejat jalaga p…. lüüa,Tarandit ei tohi kinganininaga toksatagi,kuule Sina president-alustuseks pane ERR tõtt rahvale edastama ja siis tule valla lehtede kallale.Mõtle enne kui mingi mõttetuse välja ütled,krt.

Vahur Reede, saarlane
5 aastat tagasi

“Kuigi kokkuvõttes – see on ikkagi tegevus, mille vajalikkusega ma ei nõustu. Seda võib olla kena teha, aga seni, kuni meil on asju, mida peab tegema, ei ole põhjendatud piiratud ressursi kulutamine sellistele asjadele. Seni, kuni meil on veel üks omastehooldaja või puudega lapse pere, kes tunneb, et Eesti Vabariik ei ole tema jaoks kõike teinud, ei ole minu jaoks olemas õigustust mingite presidendivastuvõttude korraldamiseks ja selle raiskamise ülekandmine turusolkia ERRi poolt.”

Kas president aastapäevakõnes julgeb sellist juttu rääkida? Ei, küllap sõimab politikuid.

arno
5 aastat tagasi

Kaljulaiu valimine presidendiks oli ka ju turusolkimine. Otsused tehti ju prateide tagatubades. Nüüd kannata neid tagajärgi.

rasmus
5 aastat tagasi

ega see tädi pole ju enda mõtteteravusega mitte kunagi eriti hiilanud. Kui siit edasi mõelda siis tuleks ju ETV ka kinni panna.

lugeja
5 aastat tagasi
Reply to  rasmus

Haapsalus ju seda probleemi vist pole. Meie linnaleht ilmub põhiliselt valimiste eel 🙂