Kiire interneti sooviavaldusi on Läänemaalt tulnud 840

Elektrilevi sideteenuste juht Oliver Ruus. Foto Urmas Lauri
Elektrilevi sideteenuste juht Oliver Ruus. Foto Urmas Lauri

Elektrilevile on kiire interneti sooviavaldusi Läänemaalt tulnud ligi 840, mida on ligi tuhande võrra vähem kui esimesel sooviavalduste korjamisel.

Üle 460 sooviavalduse on tulnud Lääne-Nigula vallast ja üle 180 Haapsalu linnast. Elekrilevi sideteenuste juhi Oliver Ruusi sõnul on need isiksustatud sooviavaldused ja kui päriselt ehitama hakkavad, saavad nad konkreetse inimesega ühendust võtta.

Suvise korje ajal esitati Läänemaalt 191 sooviavaldust, neist 116 oli Lääne-Nigula vallast, ülejäänud Haapsalust.

Ruusi sõnul ehitab Elektrilevi Läänemaale vähemalt 1000 ühendust, neist 40 riigi toetusega. Läänemaal on plaanis ehitama hakata 2020. aastal. Järgmise aasta alguses vaatab Elektrilevi üle siinse elektripakkuja Imatra võrgu, suvekuudel koostavad objektikavad. Plaanide kohaselt saavad novembris kinnituse tehniliselt järelvalveametilt.

Ruusi sõnul alustatakse Läänemaal ehitusega teistest maakondadest umbes aasta hiljem, sest neil ei olnud Imatra andmeid. „Kui teistes hakkab ehitusettevalmistus, siis hakkame Läänemaad planeerima,” ütles Ruus.

Sooviavaldusi kiire internetiga liitumiseks saab esitada aasta lõpuni nii internetis kui ka kohalikes omavalitsustes paberkandjal. Internetivõrku ehitades eelistatakse neid piirkondi, kus on esitatud rohkem sooviavaldusi ja kus on tihedam asustus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments