Kindral Terras annab kaitseväe juhtimise üle kindralmajor Heremile

Lääne Elu

info@le.ee

Kindralmajor Martin Herem: "Oodates ja kartes suurt sõda, kardeti metsavendasid väga. Moskva hinnangul võinuks Eesti metsavennad sõja korral lääneriikidega mobiliseerida kuni 90 000 Eesti elanikku." Foto: Urmas Lauri

Kindralmajor Martin Herem juulis Ureveres Topi talus legendaarse metsavenna Endel Redlichi mälestuskivi avamisel. Foto: Urmas Lauri

Kaitseväe juhataja kindral Riho Terras annab täna ameti üle kindralmajor Martin Heremile.

Täna keskpäeval kaitseväe peastaabi territooriumil aset leidval kaitseväe juhataja vahetuse pidulikul tseremoonial annab kindral Riho Terras kaitseväe juhtimise ja lipu üle kindralmajor Martin Heremile, edastas kaitseväe peastaap.

Tseremoonial osaleb rivistuse vastuvõtjana peaminister Jüri Ratas.

Kindralmajor Martin Herem alustas teenistust kaitseväes 1992. aastal ja on praegu kaitseväe peastaabi ülem. Varem on ta teeninud kaitseväe ühendatud õppeasutuste ja kirde kaitseringkonna ülemana ning Tapa väljaõppekeskuse staabiülemana. Kindralmajori auastme sai Herem 14. veebruar 2018.

Ka on ta teeninud erinevatel juhtivatel ametikohtadel kaitseväe ühendatud õppeasutustes, Kuperjanovi üksik-jalaväepataljonis ja Tartu üksik-jalaväepataljonis, on ta osalenud välisoperatsioonil Iraagis ning kuulub Kaitseliidu taasasutajate hulka.

Kaitseminister Jüri Luik on Heremit iseloomustades öelnud, et ta on “liidriomadustega ohvitser, kes tunneb läbi ja lõhki mobilisatsioonisüsteemi ning on tõestanud, et suudab arendada reservarvmeed”.

Kindral Riho Terras asus kaitseväe juhataja ametisse 2011. aasta 5. detsembril.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments