Lääneranna vald loosib elanike vahel välja kaks traktorit

Lääneranna vald loosib välja traktori T-150K. Foto: Wikipedia
Lääneranna vald loosib välja traktori T-150K. Foto: Wikipedia

Lääneranna vald loosib välja kaks traktorit – ühe nende vahel, kes end detsembrikuu jooksul valda sisse kirjutavad ja teise kõigi elanike vahel.

„Lihtsalt vallal on neid kokku kuus tükki ja vald ei tarvita neid enam. Seetõttu oligi plaan, kas müüme ise maha või loosime välja,” ütles Lääneranna avalike suhete spetsialist Kristina Kukk.

Kuke sõnul olid loosis olevad 1970. aastatel Ukrainas valmistatud ratastraktorit T-150K omal ajal kiired ja võimsad masinad, mis sobivad praegugi veel hästi silo tallamiseks või saha olemasolul lume lükkamiseks. Vanasti oligi vald nende traktoritega lund lükanud.

Kui loosi tahtel traktori võitnud inimesel pole sellega midagi peale hakata, saab ta sellest loobuda või selle maha müüa. Loobumise korral vald kompensatsiooni ei maksa ja uut loosimist ei korralda.

3000 eurot kompensatsiooni peab aga maksma traktori võitnud inimene, kui ta on end märtsi lõpuks vallast välja registreerinud. „Tahame sellega ära hoida seda, et registreerivad sisse ja 2. jaanuaril kirjutavad välja. Meie soov ei ole neid traktoreid ära anda niisama, vaid eeldame ja loodame, et inimene ei kirjuta end sisse ainult traktori pärast,” ütles Kukk.

Lääneranna vald loosib traktori välja 14. jaanuaril.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
läänlane
5 aastat tagasi

Koos traktoriga võiks saada ka lumelükkamise teenuse osutamise võimaluse.

Kaarel
5 aastat tagasi

Omavalitsus kindlasti miinusesse ei jää, kui loosis osalejad pikemaks ajaks elanikus jäävad. Omavalitsus saab tulumaksust üle 11% omale ning 1000€ bruto korral peaks omavalitsusele tulema vähemalt 100€ kuus. Muidugi kaasnevad iga elanikuga ka kohustused.
Tõenäoliselt osalen ka ise selles loosis, kuna olen Tallinnasse sisse kirjutatud, kuid enamuse ajast igalpool mujal, kui Tallinnas.
Lisaks ei näe mingit mõtet toetada suurlinna, kui on väiksemaid kes on puuduses.

Kutsun ka teisi üles toetama maapiirkondi.
Kahtsen, et olen ise niikaua venitanud sellega.

Sass
5 aastat tagasi

Kas sõidavad omal jõul Lihula vanametalli kokkuostu punkti välja?