Galerii: Ristil esitleti rongi oodates aleviku raamatut

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

500leheküljelisele “Risti raamatu” esimesele köitele tuleb veel kaks lisaköidet. Foto: Urmas Lauri

Täna oodati Risti raudteejaamas rongi. Rongi ootamise päeva ärgitas korraldama see, et kaks aastat koostatud “Risti raamat” on kaante vahele saanud.

Et päeva sisukamaks muuta, korraldas vabaõhumuuseumi teadusdirektor Heiki Pärdi ekskursiooni Risti alevike põnevamate majade juurde. Pärdi kes on hästi kursis Risti ehituspärandiga, sest tutvus sellega põhjalikumalt, et saaks kirjutada artikli “Risti raamatusse”.

Päeva tipphetk, raamatu esitlus algas kaks minutit pärast kella kahte. Raamat on paks, üle 500 lehekülje. „Plaanis oli üks raamat, aga juba praegu on teada, et tuleb teine ja kolmas köide ka,” lausus nentis päeva üks korraldajaist, Risti käsitöömaja juht Tiina Ojamäe.

Raamatu toimetaja on Krista Kumberg, koostaja oli Risti kooli ajalooõpetaja Anne Heimann, tehnilise poole korraldaja aga Jürgen Kusmin. Artikleid kirjutasid raamatusse ka ajaloolane Kalev Jaago ning mõisauurija Valdo Praust. Raamatu kujundajas Endla Toots.

21. septembril 1995 lõppes teede- ja sideministri Kalev Kuke eestvedamisel regulaarne reisirongiliiklus Riisipere – Haapsalu liinil.

Fotod: Urmas Lauri

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments