0

Galerii: Matsalu loodusfilmide festivali esimene päev

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Veerandsada kooliõpilast lõi festivali kunstitöötoas lõuendil värviste jalgade tantsu. Pärast sai jalad vannides puhtaks pesta. Fotod Arvo Tarmula

Matsalu 16. loodusfilmide festivali ametlik avamine on kolmapäeva õhtul kell kuus, kui linastub Saksa loodusfilm “Polaarhundid – seiklus”. Selleks ajaks on tegelikult seljataga juba esimene filmiprogrammide päev, üles on seatud loodusfotonäitused ja koolilapsed on teinud jalad värviseks.

Koolilaste kunstitöötuba on Matsalu festivali avapäeva osa olnud aastaid, kuid tänavu oli see seotud tantsuga. Pärast Rein Marani loodusfilmi “Peetrike Laanetagusel” ootas lapsi kultuurimaja kõrval maas suur lõuend, millel Brite Vilgo ja Kea Pelapsoni juhendamisel sai värviste jalgadega tantsida. Idee oli teadvustada, et kõik jätab loodusesse jälje. See kõlas kokku ka programmis linastuva Saksa režissööri Jan Hafti filmiga “Päikeselapsed – liblikad”.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz