Haapsalus algavad uue komöödiafilmi võtted

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Peaosades Veikko Täär, Margus Prangel ja Tiit Sukk. Võttegrupi foto.

Tuleval nädalal algavad Haapsalus ja mujal Läänemaal absurdimaigulise komöödiafilmi „Mehed” võtted, mis kestavad 2. septembrini. Praegu käivad võtted Tallinnas.

Lavastaja, stsenarist ja režissöör Gerda Kordemets on loonud kolmest mehest rääkiva menuka lavastuse järel filmistsenaariumi, mida hakati üles võtma läinud nädalal. Ekraanile jõuab film tuleva aasta märtsis.

Sketšidega vürtsitatud romantilise komöödia peategelasteks on kolm sõpra, kolm näitlejat Tiit Sukk, Veikko Täär ja Margus Prangel, kes mängivad selles filmis iseennast ja ka kõiki meeste kujutluspiltidest arenevate sketšide karakterrolle.

Kordemetsa sõnul on „Mehed” tegelikult rohkem ikka naistest.

„Seda filmistsenaariumiks kohandades püüdsin mõelda sellele, mida naised valesti teevad. Mida annab valesti teha, et mõnikord hakkab meestele tunduma, et nad on lõksus, kust tahaks välja pääseda, isegi kui tegelikult ei taha. Nii kodus kui ka tööl. Miks meile vahel tundub, et armastuse asemel kolib kooselusse sisse rutiin, et ükskõik kui huvitavasse töösse hiilib tüdimus?” arutles Kordemets.

Ühel hommikul ärkab Veikko tundmatu daami voodis telefonikõne peale, et tema äsjaleitud 25aastane poeg (Mihkel Vendel) kavatseb Harakasaarel endalt elu võtta.

Tiit tõstab mässu, kui noor lavastajanna sunnib teda 40selt Romeot mängima.

Margus otsustab ronida rõdult alla ja pääseda oma turvalisest elust, kus pole alles enam midagi, mils üllataks.

Nii saab hoo sisse kolme mehe romantiline teekond Tallinnast Harakasaarele, mille käigus püütakse päästa ühe noormehe elu ja leida tee tagasi iseendani. Olukorda komplitseerib asjaolu, et ühelgi kolmest mehest ei ole kaasas mobiili.

KOrdemetsa jaoks on filmis oluline isa ja poja teineteise leidmise liin.

„Robin (Mihkel Vendel) ütleb filmis: „Sellest on vähe, et keegi on kellegi isa, ema või laps. Inimesed peavad üksteist vajama.” See on minu jaoks ülitähtis mõte ja laiendatav ka kooselule, töösuhetele – kõigele,” ütles Kordemets.

Lõpuks leiavad kolm peategelast tasakaalu. Veikko tunneb rõõmu pojast, keda tal kunagi pole olnud, ja mõtleb, et teel kohatud Lauraga (Piret Laurimaa) võiks ehk isegi koos elada.

Margus otsustab Harakasaarele jääda ja proovida erakuelu.

Tiit mõistab, et see elu, mis tal on, ongi see, mida ta on endale alati igatsenud. Loo käigus saab aga ilmsiks seegi, et ühel või teisel moel juhivad meeste elu ikkagi alati naised.

Võib öelda, et filmis räägitakse tõsiselt tõsistest asjadest, aga naljakal viisil.

„Elu kogu oma tõsiduses on üks kohutavalt naljakas nähtus. Elu ongi komöödia, mitte tragöödia või draama,” ütles Kordemets.

„Mehed” jõuab kinodesse tuleva aasta 15. märtsil.

Lavastaja ja stsenarist: Gerda Kordemets

Osades: Veikko Täär, Tiit Sukk, Margus Prangel, Mihkel Vendel, Andrus Vaarik, Tõnis Niinemets, Piret Laurimaa, Ursula Ratasepp-Oja, Eva Püssa, Carmen Mikiver jt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments