Linnusemüüride vahel kuuleb rokkmuusikat tšellodel

2cellos
2cellos

Homme vallutab Haapsalu taas suur rokipidu Rock in Haapsalu. Seekord on peaesineja maailmakuulus tšelloduo 2Cellos.

Duosse kuuluvad Sloveenia ja Horvaatia päritolu Luka Šulić ja Stjepan Hauser sulandavad omavahel klassikalise ja rokkmuusika. Nende repertuaari kuuluvad tuntud hitid filmidest ja rokkmuusikalegendide repertuaarist. Nii saavad nende käe all uue kuue AC/DC ja Rolling Stonesi hitid ning Michael Jacksoni ja U2 tuntuks lauldud lood.  Filmimuusikast kuuleb duo esituses nii „Titanicu” kui ka „Troonide mängu” tunnuslaulu.

Duo sai alguse seitsme aasta eest, kui noormehed avaldasid oma esimese tšellodel mängitud loo – Michael Jacksoni „Smooth criminal”. Sellega said nad Youtube’is populaarseks ning esimese albumiga, kus kõlasid Coldplay, Nirvana, Guns’n’Rosese ja teiste hitid, koguti juba kiiresti kuulsust. Duo on esinenud ka kuninganna Elisabeth II teemantjuubelil. 2Cellos on välja andnud neli albumit.

Halb lennuliiklus

Rock in Haapsalu avalike suhete juht Reno Hekkonens ütles, et Haapsalu kontserdil hakkab mängima kombinatsioon artistidest, unikaalsest esinemiskohast ja suvest. „Haapsalus on valitud õige artist, linnusehoov on ilus ja kihvt,” ütles Hekkonens.

Hekkonensi sõnul on artiste Eestisse raske esinema tuua. „Peamine takistus on halb lennuühendus Eestiga,” ütles Hekkonens.

Muusikalisi piire purustav kahe tšellomehe duo saadi Haapsallu esinema meelitada tänu sellele, et siinse kontserdi kuupäev sobis nende maailmatuuri The Score World ajakavaga. „Artiste käib igal aastal laua pealt läbi väga palju, kümned nimed, keda tahaks Eestisse tuua, siis hakkabki mängima, kas artistile sobib see ajavahemik ja kas saab ilusasti siia ja sujuvalt siit minema,” ütles Hekkonens.

Vidinalaat

Möödunud aastal toimus Rock in Haapsalu kahepäevasena, tänavu mürtsub muusika linnusemüüride vahel vaid ühel õhtul. „Meil ei oleks olnud mõlemale päevale niivõrd kihvte artiste,” põhjendas Hekkonens lühemat üritust. Ta lubas, et järgmisel aastal kestab festival taas kaks päeva.

Enne kahe tšellomehe etteastet esineb laval alternatiivrokitrio Sibyl Vane ja indie-muusika lipulaev Colours of Bubbles. Veel enne linnusehoovi kontserti esineb kell 16 lossiplatsil The Ilves Sisters.

„Enne suurele kontserdile sisenemist väike kontsert vanalinnas,” ütles Haapsalu kultuurikeskuse juht Gülnar Murumägi.

Samal ajal on Karja tänaval Kodanike torni juures vidinalaat, kus kaheksa-üheksa kauplejat müüvad disainerite tooteid. Murumäe sõnul tulevad müüki suveniirid, kellad, mansetinööbid, kotid – väikesed asjad, mida ostja saab kotti panna.

Autojuhtidel tasub tähelepanelik olla, sest liiklus vanalinnas on rokipeo ajal kinni. „Et liiklust rahustada,” põhjendas Murumägi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
anonüümne
5 aastat tagasi

Juba nähtud,just hiljuti televisioonis.Andsid kontserdi esmakordselt kodulinnas,kust pärit oldi.

juss
5 aastat tagasi

Rocknrolli mõiste on alla käinud!