Kahtlustatakse, et Läänemaal liiguvad ringi “kingitegijaist” petturid

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Foto: kuvatõmmis Haapsalu & Läänemaa grupi FB lehelt

Eile tahtis üks end grusiiniks nimetav tõmmu mees Bauhofi juures Haapsalu mehele hinnalist kingitust teha. Et võõramaalane surus kingitust mehele agressiivselt peale, haapsallane keeldus. Võõramaalane sõitnud seejärel autoga minema. Samalaadseid kingipakkujaid on märgatud ka mujal Läänemaal.

Täna hommikul trehvanud Niine tänavas elav mees üht teist lõunamaalast, kes üritanud talle samalaadset poti-panni komplekti pähe määrima hakata. Seejärl tuligi haapsallane toimetusse, et lehe kaudu hoiatada läänlasi võimaliku pettuse ohvriks langemise eest.

“Vene keelt ta rääkis, niipalju sain ma aru, et tema tahab mulle kingitust teha,” meenutas Paul (mehe tegelik nimi on toimetusele teada) eilset kohtumist Bauhofi juures. “Näitas passi, pottide-pannide komplekti, mis minu meelest maksab umbes 400 eurot. Väga kallis, tõesti kvaliteetsed Saksa asjad. Tegi lahti, näitas mulle.”

Seejärel öelnud end grusiiniks nimetanud mees, et viib Pauli koju ja siis annab kingituse üle. “Ütles, et on ärimees, läheb Moskva kaudu Grusiiniasse ja tahab teha eesti rahvale, eesti inimesele kingituse. “Kingitus” oli ainus eestikeelne sõna, mida ta kasutas,” ütles Paul.

“Käis väga tungivalt peale. Mõtlesin, et kui ta tahab kingitust teha, miks ta siis nii agressiivne on,” kirjeldas Paul. “Ma ei saanudki aru, miks ma keeldusin, sest ahvatlus oli tegelikult suur.”

Potikinkija sõitnud seepeale minema, aga Paulil tekkinud kahtlus, et tegemist pole õige asjaga.

“Täna hommikul sõitis meie majast üks teine auto mööda, pidas kinni, küsis kas ma vene keelt oskan. Ütlesin, et ei oska, kuid märkasin, et auto tagapingi peal oli täpselt sama komplekt,” lausus Paul. Siis löönudki mehel ohutuli põlema. “Tahan rahvast hoiatada, et see võib sandisti lõppeda.”

“Tähelepanu, petturid tegutsevad!” kirjutati sotsiaalmeedia Haapsalu & Läänemaa grupis. “Tuleb parklas ligi ning hakkab sulle potte, panne ja muud nodi autosse tõstma ilma et sa oleksid selleks nõusoleku andnud. Siis algab raha küsimine… Olge ettevaatlikud!”

Sama postituse kommentaartides nenditakse, et sellised liikusid ka Taebla vahel. “Kus aiavärav lahti, seal kohe hoovi, oma väljamõeldud juttudega.”

“Teate neid punte on rohkem kui üks, olen näinud erinevaid auto numbreid,” lisas teine kommentaator.,

“Just olid Lääne-Nigulas, auto mark ainult teine. Pildi tegin kaugelt ei julgenud lähemale minna,” lisas kolmas ülesvõtte autost.

“Just olid Lääne-Nigulas. Auto mark ainult teine. Pildi tegin kaugelt ei julgenud lähemale minna,” kommenteeris FB Haapsalu & Läänemaa grupis üks postitaja. Foto: erakogu
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
läänlane
5 aastat tagasi

Ka Paliveres olid ükspäev, autot nägin külje pealt oma värava taga, mingi vanem auto, tumesinine, sees kaks lõunamaist meest kes samuti pakkusid mulle pottide-pannide kataloogi.

Nägin ise
5 aastat tagasi

Täna hommikul Selveri parklas see sama mees, sama auto aga EV registri numbrid küljes