Katrina Lehis on Euroopa meister, Kristina Kuusk sai hõbeda

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Euroopa meister Katrina Lehis. Foto: Bizzi/Trifiletti
Euroopa meister Katrina Lehis. Foto: Bizzi/Trifiletti

Serbias Novi Sadis peetavatel epeevehklemise Euroopa meistrivõistlustel krooniti naiste individuaalturniiri võitjaks haapsallanna Katrina Lehis, kes finaalis alistas Haapsalust pärit Kristina Kuuse seisuga 15:14. Pronksmedali teenis tartlanna Julia Beljajeva.

Lehis alistas avaringis 15:12 Iisraeli vehkleja Nikol Gavrielko ning oli 9:9 pärast lisaaega parem ungarlannast Dorina Budaist. Kaheksandikfinaalis oli Lehis 15:6 parem rumeenlannast Maria Udreast. Veerandfinaalis alistas Lehis poolatari Renata Knapik-Miazga 15:13. Poolfinaalis alistas Lehis seisuga 14:13 venelanna Violetta Kolobova, kes sai kaheksandikfinaalis jagu neljandast eestlannast Erika Kirpust.

Kristina Kuusk alistas põhiturniiril esmalt 15:13 poolatari Aleksandra Zamachowska ning seejärel 15:10 itaallanna Mara Navarria. Kaheksandikfinaalis oli Kuusk 15:10 parem venelanna Aizanat Murazajevast. Veerandfinaalis sai Kuusk jagu ukrainlanna Olena Krõvõtskast 15:14. Poolfinaalis võitis Kuusk Beljajevat 15:7.

Tartlanna Julia Beljajeva oli avaringis 15:9 parem serblannast Jovana Zivanovicist ning sai seejärel 14:13 jagu prantslanna Marie-Florence Candassamyst ja 15:10 rumeenlanna Amalia Tataranist.

„Täna oli Eesti päev!” ütles naiskonna peatreener Kaido Kaaberma Delfile. „Vägev! Neljast poodiumikohast kolm kuulub Eestile. Midagi säärast pole meil vist varem juhtunud. Kõik tüdrukud on tippvormis, sest ka Erika Kirpu vehkles hästi.”

Katrina Lehis. Foto: Bizzi/Trifiletti
Katrina Lehis. Foto: Bizzi/Trifiletti
Katrina Lehis ja treener Helen Nelis-Naukas. Foto: Bizzi/Trifiletti
Julia Beljajeva. Foto: Bizzi/Trifiletti
Kristina Kuusk. Foto: Bizzi/Trifiletti
Kristina Kuusk. Foto: Bizzi/Trifiletti

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kodanik
5 aastat tagasi

See lapsevanem, kes pidevalt Nelis-Naukase kallal iriseb, on täna kuidagi tasane…

kodanik2
5 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Jah,ta valvab oma helbekest,et kabemängimisega liiga ei teeks…

juss
5 aastat tagasi
Reply to  kodanik

kesse nelis- naukas veel on?

Super
5 aastat tagasi

Ajalugu. Ebareaalne. Ülim. “Sai hõbeda” kõlab selles kontekstis ikka väga spordikaugena. Võitis hõbeda! Pronks võideti samuti. Palju õnne meie ääretult tublid naised! Teie innustus tõstab moraali ja viib ühiskonda edasi. Oi kui hea meel! Ikka tähtede poole!

rae
5 aastat tagasi

Palju, palju õnne! Tublid olete!

nagu vaja
5 aastat tagasi

ja tublid kõik, aga mõnikord on Kuusk Haapsalust, teisel korral jälle Kuressaarest.

Kohalik
5 aastat tagasi

Vägev!

kodanik2
5 aastat tagasi

Tubli Katrina ja Helen.

teadja
5 aastat tagasi

Hurraaa!