9

Katrina Lehis on Euroopa meister, Kristina Kuusk sai hõbeda

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Euroopa meister Katrina Lehis. Foto: Bizzi/Trifiletti
Euroopa meister Katrina Lehis. Foto: Bizzi/Trifiletti

Serbias Novi Sadis peetavatel epeevehklemise Euroopa meistrivõistlustel krooniti naiste individuaalturniiri võitjaks haapsallanna Katrina Lehis, kes finaalis alistas Haapsalust pärit Kristina Kuuse seisuga 15:14. Pronksmedali teenis tartlanna Julia Beljajeva.

Lehis alistas avaringis 15:12 Iisraeli vehkleja Nikol Gavrielko ning oli 9:9 pärast lisaaega parem ungarlannast Dorina Budaist. Kaheksandikfinaalis oli Lehis 15:6 parem rumeenlannast Maria Udreast. Veerandfinaalis alistas Lehis poolatari Renata Knapik-Miazga 15:13. Poolfinaalis alistas Lehis seisuga 14:13 venelanna Violetta Kolobova, kes sai kaheksandikfinaalis jagu neljandast eestlannast Erika Kirpust.

Kristina Kuusk alistas põhiturniiril esmalt 15:13 poolatari Aleksandra Zamachowska ning seejärel 15:10 itaallanna Mara Navarria. Kaheksandikfinaalis oli Kuusk 15:10 parem venelanna Aizanat Murazajevast. Veerandfinaalis sai Kuusk jagu ukrainlanna Olena Krõvõtskast 15:14. Poolfinaalis võitis Kuusk Beljajevat 15:7.

Tartlanna Julia Beljajeva oli avaringis 15:9 parem serblannast Jovana Zivanovicist ning sai seejärel 14:13 jagu prantslanna Marie-Florence Candassamyst ja 15:10 rumeenlanna Amalia Tataranist.

„Täna oli Eesti päev!” ütles naiskonna peatreener Kaido Kaaberma Delfile. „Vägev! Neljast poodiumikohast kolm kuulub Eestile. Midagi säärast pole meil vist varem juhtunud. Kõik tüdrukud on tippvormis, sest ka Erika Kirpu vehkles hästi.”

Katrina Lehis. Foto: Bizzi/Trifiletti
Katrina Lehis. Foto: Bizzi/Trifiletti
Katrina Lehis ja treener Helen Nelis-Naukas. Foto: Bizzi/Trifiletti
Julia Beljajeva. Foto: Bizzi/Trifiletti
Kristina Kuusk. Foto: Bizzi/Trifiletti
Kristina Kuusk. Foto: Bizzi/Trifiletti

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
kodanik
kodanik

See lapsevanem, kes pidevalt Nelis-Naukase kallal iriseb, on täna kuidagi tasane…

juss
juss

kesse nelis- naukas veel on?

kodanik2
kodanik2

Jah,ta valvab oma helbekest,et kabemängimisega liiga ei teeks…

Super
Super

Ajalugu. Ebareaalne. Ülim. “Sai hõbeda” kõlab selles kontekstis ikka väga spordikaugena. Võitis hõbeda! Pronks võideti samuti. Palju õnne meie ääretult tublid naised! Teie innustus tõstab moraali ja viib ühiskonda edasi. Oi kui hea meel! Ikka tähtede poole!

rae
rae

Palju, palju õnne! Tublid olete!

nagu vaja
nagu vaja

ja tublid kõik, aga mõnikord on Kuusk Haapsalust, teisel korral jälle Kuressaarest.

Kohalik
Kohalik

Vägev!

kodanik2
kodanik2

Tubli Katrina ja Helen.

teadja
teadja

Hurraaa!

wpDiscuz