Läänemaa väärikad lõpetasid koolituse

Lääne Elu

info@le.ee

Läänemaa väärikad. Foto: erakogu
Läänemaa väärikate ülikooli lõpetajad. Foto: erakogu

Täna said lõputunnistuse Läänemaa väärikate ülikooli lõpetamise kohta 45 Läänemaa eakat.

Koolituse viis läbi Läänemaa Pensionäride Ühendus koostöös Haapsalu Kutsehariduskeskuse ja Haapsalu sotsiaalmajaga. Koolitusprogrammi toetas Kohaliku omaalgatuse programm oma vahendite arvelt.

Koolitus sisaldas 24 akadeemilist tundi õpet ajavahemikul 19.01.2018 kuni 15.06.2018, igal kuul kaks loengut. Koolituse tulemusena said õppijad täiendavad oskused kogukonna ajaloost, uusi teadmisi päevapoliitikast. Koolitusel läbitud teemad olid: Kogukondliku ja perekondliku mälu olemus ja koosseis. Haldusreform ja sellega kaasnevad muudatused. Kuidas tulla toime leina ja üksindusega. Eakate õigusabi. Pärandamisega seotud küsimused. Kuidas tegutseda kriisiolukorras. Eakate moetrendid. Kalmistukultuurist ja kuulsatest inimestest, kes on maetud Haapsalu kalmistutele. Kultuuripärandi kaitsest ning Haapsalu linnuse restaureerimistöödest. Mälu ja mõtlemine. Kuidas mõelda positiivselt igas olukorras. Kuidas hoida selga tervena kuni kõrge vanaduseni. „Väärikas selg“. Pärandkultuuri kaardistamine.

Koolitajad olid: Mikk Lõhmus, Lembitu Tverdjanski, Gunnar Männik, Tauri Tallermaa, Kalli Pets, Ülla Paras, Marju Heldema, Eha Naudi, Tõnu Ots, Eva-Maria Rand.

Tagasiside koolituse läbiviimise kohta on positiivne. Õppijad jäid koolitusega igati rahule. Oktoobris soovitakse oma õpinguid jätkata. Lõpetajad avaldasid soovi, milliseid loenguid võiks järgmisel õppeaastal kuulata. Suve vaheajal hakkab projektitoimkond uut koolituskava koostama ja otsima uusi lektoreid, et nendega edaspidiseks lepingud sõlmida.

Mall Lepmets

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments