Karu kõnnib Haapsalus ringi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Karu on pildistatud 29. mai 2018 kell 23.30 paiku. Foto: Voldemar Hamelberg, rajakaamera
Karu 29. mail kella 23.30 paiku. Rajakaamera foto: Voldemar Hamelberg,

Eile varahommikul oleks Taeblast rattaga Haapsallu sõitnud naine raudteetammil nõks enne Uuemõisa perrooni peaaegu karuga kokku põrganud. Mõmmik vantsinud üle tammi, seisatanud ja võtnud suuna aleviku poole metsatukka.

„Keerasin kähku otsa ringi ja sõitsin tagasi Võnnu teeni ja sealt mööda kergliiklusteed Haapsallu,” ütles naine. Oma loo rääkinud ta Haapsalu jahiseltsi juhile Arvo Kuslapile.

„Ma ei usu, et karu talle külge oleks tulnud. Aga ei tea midagi, praegu, juunis, on karudel jooksuaeg,” ütles Kuslap. „Nad liiguvad rohkem kui tavaliselt, ka päeval.”

Karu on nähtud Taebla ja Kirimäe kandis. Kas just sama, Kuslap ei tea. „Arvan, et see oli läbirändaja,” ütles ta. Voldemar Hamelberg sai karu rajakaamera pildile Kirimäel. Kaks aastat tagasi 21. juulil sai karupoja pildile ka Kuslapi kaamera.

Uuemõisa oja ehk Juurika oja.
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
jalutaja
6 aastat tagasi

no kas mõni veel ei usu, et Eestis on karusid tunduvalt rohkem kui meile keskkonnaameti hinnangul avaldatakse. Ühtelugu on keegi jälle kuskil karu näinud. Võib arvata, et neid peaks rohkem küttima, enne kui asi käest läheb. Aastaid tagasi oli karuga kohtumine suursündmus, nüüd aga siin-seal kuulda ,et jälle otti nähtud.

juss
6 aastat tagasi
Reply to  jalutaja

Arvan kah, et karud tuleks maha tappa, kõik!!!! Kaua see jama käib ja inimene, isegi rumal inimene, on ju Looduse Kroon!!!!!! IRW

noh
6 aastat tagasi
Reply to  juss

No muidugi, karu ei saa olla linnaloom. Aga linnad, sh Gaapsalu, on meil ikka väga suured. Maad kus karud saaksid väljaspool linnu elada, on ikka väga vähe. Seepärast tuleks Gaapsalu endistesse piiridesse tagasi suruda, et karudel oleks võimalik väljaspool linnu elada!!!