Tasuta bussisõit on ikka veel otsustamata

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Haapsalu-Dirhami-Nõva-Variku buss Sutlepa peatuses. Foto: Urmas Lauri
Foto Urmas Lauri

Kuu aja pärast peaks Läänemaal olema kohalik bussiliiklus tasuta, selle korraldamisega aga ei tegele praegu mitte keegi.

Põhja-Eesti ühistranspordikeskuse Läänemaa esindaja Mikk Lõhmus nimetas olukorda absurdseks. Lõhmuse sõnul on segadus nii suur, et selles ei orienteeru keegi.

„Kuu aega on jäänud. Vaja oleks tellida busside infosüteemid ja sõidukaardid, aga seda ei saa teha, sest pole teada, kus, kas ja kuidas tasuta transport üldse tuleb,” ütles Lõhmus.

Läänemaal muudab segaduse veel suuremaks see, et 1. juulist hakkavad reisijaid vedama uued bussifirmad.

Praegu soovib osa maakondi, sh Läänemaa, tasuta ühistransporti, osa ei soovi. Osa maakondi, näiteks Pärnumaa, soovib teha soodustusi teatud gruppidele, näiteks eakatele ja õpilastele. Majandusminister Kadri Simson on öelnud, et erisused on võimalikud. „Maanteeamet jällegi ütleb, et nii ei saa, et eri maakondades on ühistrans- port korraldatud eri moodi,” ütles Lõhmus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Pets
5 aastat tagasi

Lihtsalt hilineb,mida siin absurdset.Taebla uue koolimaja esialgne alustusaeg oli juba paar aastat tagasi.

Metsik Läänlane
5 aastat tagasi

Jätke ükskord see pläma!