Taebla kooli lammutamine algab juulis

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Taebla kooli direktor Jaanus Mägi.

Taebla kooli direktor Jaanus Mägi.

Taebla kooli ehitushange lõpeb kahe nädala pärast 11. juunil, pärast lepingu sõlmimist tuleb ehitajal uue rajamiseks vana kool lammutada.

„Päris mitu pakkujat on. Loodame juunikuus ehitaja välja valida ja lepingu ära sõlmida,” ütles Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus.

Ehitaja ülesandeks jääb ka vana maja lammutamine, mis peaks algama juuni lõpus või juuli alguses. Uus koolimaja peaks valmis saama 2019. aasta sügiseks.

„Esimesena lammutatakse maha üks hoone osa võimlast praeguse peasissekäiguni,” ütles Lääne- Nigula abivallavanem Taivo Kaus. Ehituse ajal õpivad lapsed lammutamata osas ja internaadis. Kui osa uuest majast saab valmis, kolivad lapsed sinna ja lammutatakse ülejäänud vana osa. „Vähemalt selline on plaan,” ütles Kaus.

Traditsioonilisi pikki koridore Kausi sõnul uude majja ei tule, küll aga palju valgust, avarust ja liikumisruumi. Hoone arhitekt on Kaie Enno ja tema esialgne visoon jäi paika. „Pisut on muudetud ruumide paigutust, aga suuri muudatusi ei ole tehtud,” ütles Kaus. Uus kool tuleb praegusest kolm korda väiksem (1650 m2, praegune 4550 m2).

Koolimaja keskel paikneb läbi kahe korruse ulatuv klaasist katusega aatrium, kus lapsed veedavad vahetunnid. Esimesel korrusel asuva garderoobi ja aula kohale klaaskatus ei ulatu. Algklassilapsed hakkavad õppima esimesel korrusel, teisele korrusele tulevad ainekabinetid – keemia, füüsika, matemaatika jne.

Lääne-Nigula volikogu otsustas neli aastat tagasi, et Taebla gümnaasium suletakse. Mullu lõpetas seal viimane 12. klass ja kool tegutseb üheksaklassilisena. Uue koolimaja ehituseks saab vald riigilt ligi kaks miljonit eurot toetust. Vald ise kulutab koolimaja ehituseks ja võimla remondiks pool miljonit eurot. Võimla remont võetakse ette tuleval või ületuleval aastal. „Täpset aega ei oska praegu öelda, teeme koolimaja enne valmis,” ütles Kaus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
no jah
5 aastat tagasi

antud olukorras on vilistlasel tegelikult õigus.

Kodanik
5 aastat tagasi

Vana maja lammutamine? Puumaja lammutatakse ära? Keegi võiks selle korda teha.

korda teha võib igaüks
5 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Puumaja pole keegi lammutada kavatsenud.

Kooli vilistlane
5 aastat tagasi

Miks peaks tulema? Taebla kooli maine on kõvasti alla käinud ja Taeblas elavad lapsed käivad juba praegu näiteks Linnamäel ja Haapsalus koolis. Õpetajatel on väike koormus ja jooksevad mitme kooli vahet. Säilitada midagi lihtsalt selle pärast, et oleks säilitatud, ei ole suurt mõtet.

Kooli vilistlane
5 aastat tagasi

Puhas raha raiskamine. Taeblasse poleks üldse kooli vaja. Lähiümbruses on neid mitu, kus lapsed käia saaksid.
Kuna lapsi on nii vähe, siis tõenäoliselt hakatakse mingi aja möödudes niikuinii neid koole koomale tõmbama.

juba mu vanaema oli vilistlane ja lapsed ka
5 aastat tagasi

Mis jutt? Tulgu siis sealt lähiümbrusest lapsed Taebla kooli! Ei kao see kool kuhugi, kui pole 170 aasta jooksul kadunud, ei kao ka Kooli vilistlase soovil. Tore ettevõtmine, tuleb kaasaegne ilus ja puhas kool Taebla lastele.