Põhja-Läänemaal ei tule nõudeliine

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Foto: Arvo Tarmula
Foto: Arvo Tarmula

Põhja-Eesti ühistranspordikeskuse juhatus otsustas eile, et Põhja-Läänemaal 1. juulist käivituma pidanud nõudeliine ei tule. 1. juulist pidid Nõva, Variku ja Dirhami piirkonnas hakkama sõitma bussid vaid ettetellimisel – buss oleks läinud liinile siis, kui eelmisel õhtul hiljemalt kella kuueks oleks keegi selleks soovi avaldanud.

„Oleme jõudnud otsusele, et mõistlik oleks, et seal sõidavad alalised liinid, nagu on olnud seni. Nõudeliinideks oleks mõistlik jätta mõned üksikud liiniotsad, kus on harva sõitjaid,” ütles Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus. Lõhmus on Läänemaa esindaja Põhja-Eesti ühistranspordikeskuses.

Ettepaneku nõudeliine mitte teha tegigi Lõhmus. Lõhmuse sõnul on tema poole pöördunud kavandatavate nõudeliinide piirkonnas elavad inimesed, kes tahavad, et bussid sõidaks graafiku järgi, mitte tellimise peale.

„Bussifirmal jälle on see risk, et keegi tellib bussi, aga jääb tulemata ja siis sõidab buss tühjalt,” ütles Lõhmus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Pets
6 aastat tagasi

Nüüd ei saagi aru, kas tuleb siis nõudeliine või ei tule. Peakiri ütleb et ei tule. Kirjas on et siiski mõned tulevad, kus inimesi vähe sõidab. Mis siis õige on?

Uuno
6 aastat tagasi
Reply to  Pets

Kuna asjaga on seotud Lõhmus, siis on mõistlik eeldada halvimat