Kõik jääteed on lõplikult suletud

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kohati on jääd alla kümne sentimeetri, võttis Noarootsi jääteemeister Raivo Õiglas mõõtmistulemused kokku. Foto: Urmas Lauri

Eile õhtul otsustas maanteeamet, et Rohuküla-Sviby jäätee suletakse, samasugune otsus langetati täna ennelõunal ka Haapsalu-Noarootsi jäätee kohta.

Täna ennelõunal koristasid Vormsi jääteel toimetanud Lääne Teede töömehed jäätrassilt liiklusmärgid ja trassi tähistanud kadakad. “Jääteed enam pole,” nentis jääteemeister Konstantin Dutov.

Noarootsi jäätee Haapsalu-poolses otsas käis selle jäätee meister Raivo Õiglas igaks juhuks veel kord jää paksust mõõtmas. Kohati oli jääd 40 sentimeetrit, mõni meeter eemal aga vaid neli sentimeetrit.

“Homme on suletud, ülehomme samuti, ka jaanipäeval on suletud,” vastas Õiglas arvukatele telefonikõnedele, kus uuriti, kas üle jää Haapsalust Noarootsi saab. Õiglas rahustas nõudlikke helistajaid: “Üritame detsembri lõpus uuesti.”

Nädalavahetusel alanud suur sula on Noarootsi jäätee kohati imeõhukeseks muutnud. “Isegi seal, kus jäätee kulges, on see Haapsalu-poolses otsas nii praguline, et ragiseb isegi jalakäija raskuse all,” selgitas õiglas.

Rohuküla-Sviby jäätee täbaramad kohad on trassi Vormsi-poolses otsas. Aga ka Rohukülas on jää kohati nii õhukeseks muutunud, et teedemeeste auto vajus paar päeva tagasi läbi jää. Õnneks nii madalas kohas, et saadi omal jõul välja.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
art
6 aastat tagasi

Näis,kuidas Vormsimehed seda juttu võtavad…