Dirhamisse Meritähte mereimetajaid ei tule

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Meritähe veekeskuse eskiis.

Läänemaale Dirhamisse plaanitava külastuskeskuse Meritäht arendaja on loobunud plaanist eksponeerida seal lisaks ookeanikaladele ka mereimetajaid. Loomakaitsjate hinnangul on sellest aga vähe ja nad lubavad jätkata võitlust, et peatada kalade kasutamine turismiatraktsioonina, teatas “Aktuaalne kaamera”.

“Rahvusvaheliselt on üsna palju kokku lepitud mereimetajate kaitseks ja kuna ka Eesti on liitunud sellise loomade tsirkuse vastase kontseptsiooniga, siis ma arvan, et see on kõige õiglasem, kui täna me jätame mereimetajad välja,” selgitas Meritähe projektijuht Mart Vahtel.

Loomakaitsjad leiavad aga, et aeg, kus elusolendeid turismiatraktsioonides kasutati, peaks olema üldse möödas. Eesti loomakaitsjad on kogunud ookeanikalade eksponeerimise vastu üle 12 500 allkirja.

Arendaja Mellson Grupp esitas 6. märtsil EASile taotluse 2,25 miljoni eurose toetuse saamiseks. EAS teeb oma otsuse 25 tööpäeva jooksul.

Kokku maksab Meritähe rajamine arendaja sõnul viis miljonit eurot ja aastast külastajate arvu nähakse 100 000 ringis.

Juhan Hepneri telelugu vaata siit

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
K.S.
6 aastat tagasi

Eks loomakaitsjad puukallistajad ole ka arukad inimesed, hauguvad ainult seal kus pappi on loota… RMK meie Eesti metsad nii ära laastanud et isegi hundid põgenevad inimeste sekka aga keegi ei köhi…

linlane
6 aastat tagasi

see,et mereimetajad ei tule on igati tark, kuid kalu võiks ikkagi eksponeerida, kodudes ju akvaarjumid on olemas ja tore on neid jälgida.

Sõgedus
6 aastat tagasi

Äärmiselt väiklane võitlus. Miks kalu näitama ei peaks? Kas raamatutes ka ei tohiks neist pilte ja kirjeldusi avaldada? Luba kaladelt ju ei ole!

Kägu
6 aastat tagasi

Järjest enam tundub,et mõned loomakaitsjad pole pappi saanud. Möllata mingite kalade näitamise pärast ajal, kui sajad tuhanded loomad-linnud kaotavad toidu ja elupaigad, on haige. Imelikud valikud neil kaitsjatel.