Keskkonnainspektsioon kolib Pärnusse

BNS

Keskkonnainspektsiooni peadirektor Peeter Volkov. Foto: KKI

Tulevast esmaspäevast on keskkonnainspektsiooni ametlik aadress Roheline 64, Pärnu, samas kogu keskkontor pealinnast suvepealinna ühe ropsuga siiski veel ei liigu, kirjutab Pärnu Postimees.

Keskkonnainspektsiooni peadirektor Peeter Volkov selgitas, et kui esialgu plaaniti kolme aasta jooksul Tallinnast välja viia 19 ametikohta ja neist kuus ongi juba ära liigutatud ning mitte ainult Pärnusse, siis detsembri lõpus tegi riigihalduse minister Jaak Aab ambitsioonika üleskutse kolida kogu keskkontor. Veebruari lõpus kinnitati otsus. Praegu veel Kopli tänavas asuva inspektsiooni töötajatest 12 jäävad siiski Tallinna, Pärnusse saab ümber paigutada 15 töökohta ja 3–5 ülejäänud maakondadesse.

Volkov selgitas osa töökohtade Tallinna jätmist sellega, et ära on kaardistatud need, kellel põhineb organisatsiooni oskusteave. “Neid me tahame kindlasti alles hoida,” ütles ta.

Keskkontori kalakaitse, keskkonnakaitse ja looduskaitse peainspektorite töö on niikuinii liikuv: nad juhendavad inspektoreid maakondlikes büroodes ja korraldavad koolitusi. “On üsna ükskõik, kus nad asuvad,” sõnas Volkov ja tõi näite, et õigus osakonna juhataja läheb tööle Raplasse, sest ta on sealt pärit. “Ma ei taha teda mingil juhul sundida Pärnusse kolima, sest muidu ta läheks minema.”

Peadirektori jutu järgi napib aga praegu veel suure hulga töökohtade üleviimiseks raha. Ta arvab, et kõik töötajad ei võta nagunii vastu ettepanekut Pärnu kolida ja nad tuleb koondada, aga koondamise eest tuleb inimestele maksta.

Volkovi ütlust mööda käivad läbirääkimised, kuidas luua Pärnu hoonesse tööpaiku. See selgub aprillis. Kolimise tempo sõltubki Volkovi jutu järgi sellest, kui kiiresti raha leitakse. Teiseks ei soovi ta inimesi solgutada ja seetõttu asutakse ümber vähehaaval. “Neile, kes on kusagilt mujalt, anname võimaluse töötada kodukandis. Neid, kes on Tallinnast, ei sunni me praegu kiiresti ja vägisi kolima ega lase neid kohe lahti. Kui nad leiavad endale mujal töö ja ametikoht vabaneb, sellisel juhul toome selle Pärnusse üle,” rääkis ta.

Peadirektor sõnas, et kuigi praeguse kokkuleppe kohaselt jääb aasta pärast Tallinna 12 inimest, võib kahe aasta pärast neid loomuliku liikumise tulemusel pealinnas töötada juba vähem.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
majanduse vedur - kolimine
6 aastat tagasi

Osa ameteid kolib kokku, osad jälle lahku! Töö käib ja elujärg paraneb. Varsti saab samu ameteid uuesti kokku/lahku töötamisega rikastada. Pole probleemi.