Haapsalu põhikooli projekteerimisleping sõlmitakse lähiajal

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Peeter Vikman. Foto Arvo Tarmula
Aselinnapea Peeter Vikman. Foto Arvo Tarmula

Haapsalu linnavalitsus loodab põhikooli projekteerimislepingu allkirjastada sel või tuleval nädalal. Eesmärk oli teha seda 1. märtsiks.

Haapsalu aselinnapea Peeter Vikmani sõnul oli arhitektuuribüroo „3+1 arhitektid” kollektiivpuhkusel.

Vikman ütles, et pärast puhkuse lõppu teeb arhitektuuribüroo pakkumise. Projekteerimise hind jääb Vikmani sõnul vahemikku kuus-seitse protsenti ehitushinnast, mis on 6,5 miljonit eurot. „Projekteerijatega on sellest juttu olnud. Hinnaskaalaga on nad tuttavad,” ütles Vikman.

Projekt peab valmis olema selle aasta oktoobriks-novembriks. Pärast seda saab välja kuulutada ehitushanke. Ehitus ise võiks Vikmani sõnul alata tuleva aasta alguses, hiljemalt aga 2019. aasta kevadel.

Põhikooli ehituseks on vaja maha lammutada Nikolai kool ja kolmandik Haapsalu kolledžist ning ruumid ümber kujundada. Kolledži ümberehituse projekteerimise konkursile ei tulnud ühtegi pakkumust. „Teeme uue konkursi. Praegu teadaolevalt on nüüd vähemalt üks huviline olemas,” ütles Vikman.

Nikolai kooli lammutusprojekti hange veel kestab ja Vikmani sõnul on sellest huvitatud mitu ettevõtet. Nikolai kooli ja kolledži lammutamine algab sel suvel. „Kolledžis kohe pärast õppetöö lõppu juunis, et sügisel saaksid nad alustada tööd juba ümberehitatud hoones,” ütles Vikman.

Nikolai kooli lammutamine algab juulis.

Haapsalu saab põhikooli ehituseks riigilt 5 miljonit eurot. Poolteist miljonit tuleb linnal endal juurde panna. Vikman ei osanud öelda, kas plaanitud 6,5 miljonist eurost ehituseks piisab. „Eks paistab, kuidas minema hakkab, sest ehitushinnad ainult tõusevad,” märkis Vikman.

Haapsalu uus põhikool peaks tööle hakkama 2020. aasta sügisest. Riigilt sai raha ka Lääne-Nigula vald, et ehitada Taeblasse uus põhikool, mis läheb maksma üle kahe miljoni euro. Riigilt sai Lääne-Nigula veidi üle 1,7 miljoni.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Viki
6 aastat tagasi

Siit midagi head tulemas ei ole.