Üsse ja Võnnu lähedal oli maavärin (Täiendatud kl 19.20)

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Mitmed Läänemaa inimesed kuulsid ööl vastu pühpäeva kella 3.20 paiku kummalist müra ja majade värisemist.

Helsingi ülikooli seismoloogiainstituudi andmeil oli tegemist maavärinaga, mille epitsenter asus Üsse ja Võnnu lähedal. Seismojaam registreeris maavärina magnituudiks 2.

Eesti geoloogiateenistusest öeldi Aktuaalsele Kaamerale, et maavärin toimus 1 km sügavusel ja esialgsel hinnangul oli selle tugevus 1,7 magnituudi. Kui maailma mastaabis on tegemist väga nõrga maavärinaga, siis Eesti kontekstis on see siiski märkimisväärne.

Facebooki Haapsalu ja Läänemaa grupis on inimesed kinnitanud, et kuulsid müra ja tundsid värisemist nii Haapsalus kui ka Espres, Sutlepas, Üsses, Jõõdres, Martnas jne. Mitmed inimesed on kirjeldanud, et värinale eelnes tugev pauk.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Gerli. O
6 aastat tagasi

Herjava redise tn nähti karu poegade ja vanaisaga. Kalaüla Heio olla nii kõvs pralle pannud, et karud ärganud ülesse. Ja kohe nende hoovi sitale kippunud. Nüüd meelitatakse mee ja õllega lääne nigula valda, sest seal üks luba veel pere maha nottimiseks. Vot sedasi on lood.

oleg kuznetsov
6 aastat tagasi

olku .Meil lendasid akvaariumi vee pudelid mööda põrandad.

qwerty
6 aastat tagasi

Mina kuulsin pigem nagu oleks mingi raskeveok lähenenud (kuna meil oli siin näha koppa ja harvesteri, siis mehele hommikul sellekohast arvamust avaldasingi) seejärel aga vappus kogu maja ja peale seda oli vaikus. Seda siis Palivere lähistel.

Jaanus
6 aastat tagasi

“Helsingi Ülikooli seismoloogiainstituudi andmeil oli tegemist maavärinaga, mille epitsenter asus Üsse ja Võnnu lähedal. Maavärina tugevuseks registreeris seismojaam 2 magnituudi.” Seal on kirjas ka see, et andmed ei ole kinnitatud.