0

Mullu algas sel ajal juba kevad

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Talv 2012. Foto: Urmas Lauri
Kui praegu paugub väljas pakane, siis mullu hakkasid saabuma esimesed rändlinnud. Foto: Urmas Lauri

Tänavu mõõdame vabariigi aastapäeva paiku talve kõige suuremaid külmakraade, mullu ja tunamullu jõudsid sel ajal Eestisse juba esimesed rändlinnud.

„Eelmisel aastal hakkasid sel ajal juba esimesed kevadekuulutajad kiivitajad ja lõokesed Eestisse tagasi jõudma,” ütles linnuvaatleja Tarvo Valker. „Soojalaine tuli vahetult pärast vabariigi aastapäeva.” Ta lisas, et ülemöödunud aastal tuli soe juba enne vabariigi aastapäeva.

Eile langes Haapsalus õhutemperatuur 20 miinuskraadi juurde. „Neile linnuliikidele, kes siin talvituvad, ei ole see probleem. Mingil määral linde küll hukkub, aga see tehakse pesitsusega tagasi, sest toitu on rohkem,” ütles Valker.

Ilmateenistuse prognoosi järgi jõuab täna Eestisse väga külm õhumass ja öösel võib temperatuur langeda 21 miinuskraadini. 24. veebruaril peaks külmakraade olema miinus kümne ringis. Korralikku talve jätkub vähemalt nädalaks.

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz