0

Galerii: vabariigi aastapäeva tähistamine Martnas

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Martnas tähistati Eesti 100. sünnipäeva reede ennelõunal teenistusega kirikus, mälestushetkega Vabadussõjas langenute mälestusmärgi juures ja koosviibimisega Martna koolimajas.

Martna kirikus esinesid Martna kooli ja lasteaialapsed ning kõnelesid Lääne praost Leevi Reinaru, Lääne-Nigula volikogu esimees Neeme Suur, Martna osavallakogu esimees Hardi Rehkalt ja Martna koguduse õpetaja Küllike Valk.

Neeme Suur andis kirikus üle ka Lääne-Nigula vallalipu, mille hoidjaks jääb kogudus. Martna kirikuõpetaja Küllike Valk ütles, et kui tingimused vähegi lubavad hoitakse lippu kirikus, kuid külmal ajal leiab see koha kogudusemajas.

Suur andis kirikus üle ka kingituse Tiit Seitonile, kes pälvis maadlusspordi edendamise ja propageerimise eest tunnustuspreemia Kultuurkapitali Läänemaa ekspertgrupilt.

Mälestusteenistuselt suunduti kiriku kõrval asuva Vabadussõjas langenute mälestussamba juurde ja pärast seda juba koolimajja väikesele koosviibimisel. Eesti sünnipäeva puhul pakuti kokkutulnutele kiluvõileibu ja kooki.

Eesti sünnipäeva tähistamine Martnas oli EELK Martna koguduse, osavalla ja kooli ühisettevõtmine.

Pärast koosviibimist koolimajas käisid Martna kirikuõpetaja Küllike Valk koos osavalla sotsiaaltöötajaga eakate juures, et viia neilegi kooki, kiluleiba ja Martna lasteaia laste meisterdatud sini-mustvalge tervituskaart. „Kahjuks kõigi juurde ei saanud, sest teed olid lund täis ja jäime paari kohta lumme kinnigi,“ rääkis Valk.
Fotod Aire Aljaste

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz