Tänasest saab esitada tuludeklaratsiooni

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Täna avas maksu- ja tolliamet (MTA) tuludeklaratsioonide esitamise võimaluse, tulumaksu hakatakse tagastama 27. veebruaril.

Neljapäevast hakkavad eeltäidetud tuludeklaratsiooni paberil väljastama ka MTA teenindusbürood. Tulumaksu tagastamine e-maksuametis deklaratsiooni esitanud klientidele algab 27. veebruarist.

Tuludeklaratsiooni esitamise tähtpäev on 2. aprill ja deklaratsiooni paberil esitanud klientidele algab tulumaksu tagastamine 20. märtsil. Juurdemaksmisele kuuluva tulumaksu tasumise ja enam makstud tulumaksu tagastamise tähtpäev on 2. juuli.

Sel aastal tuleb tähele panna, et enam ei saa maha arvata mootorratta ja -sõiduki (A- ja B-kategooria) juhilubade koolituskulusid ning täiskasvanute huvihariduse kulusid. Seetõttu sellist koolitusteenust pakkuvad ettevõtted seda infot inimese eeltäidetud deklaratsioonil enam ka ei esita.

Kui tööandjad, koolitusasutused või teised asutused ei saa andmeid elektrooniliselt esitada või neid parandada, peab tulu deklareerija andmed tuludeklaratsioonil ise parandama ning esitama ka kulu tegemist tõendavad dokumendid. Laenuintresside andmeid saab jätkuvalt oma eeltäidetud tuludeklaratsiooni jaoks edastada elektrooniliselt internetipankade kaudu. Täiendavat teavet intresside kohta saab klient oma pangast.

Millised on muudatused tulude deklareerimisel, saab vaadata MTA kodulehel.

Eelmisel aastal esitas tuludeklaratsiooni üle 677 600 inimese ehk ligi 5600 isikut rohkem kui aasta varem. 96,3 protsenti deklaratsioonidest esitati elektrooniliselt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments