Lasteraamatukogus avatakse tuntud illustraatori Regina Lukk-Toompere talviste piltide näitus

Regina Lukk-Toompere tööd lasteraamatukogus. Foto: Krista Kumberg
Regina Lukk-Toompere tööd lasteraamatukogus. Foto: Krista Kumberg

Neljapäeval, 15. veebruaril kell 16 avatakse Haapsalu lasteraamatukogus tuntud illustraatori Regina Lukk-Toompere talviste piltide näitus „Talv ja lumi, hämarus ja valgus“.

Näitusel on väljas illustratsioonid muinasjutukogumikele „Üle õue õunapuu“ (2012), „Marjakobar“ (2015), „Sada saarelehte, tuhat toomelehte“ (2010), luulevalimikule „Neli kaunist kleiti“ (2008), aabitsale ja lugemikule (2012–2013), Leelo Tungla teostele „Hallooo!“ (2017) ning „Lumemees Ludvigi õnn“ (2016), Aapo Ilvese „Muinasjutud suurtele ja väikestele“ (2012) ja ajakirjale Mesimumm.

Regina Lukk-Toompere lõpetas 1981. aastal cum laude Eesti Riikliku Kunstiinstituudi graafika eriala raamatukujundaja ja illustraatorina. Ta on Eesti Kunstnike Liidu, Eesti Kujundusgraafikute Liidu ja IBBY Eesti osakonna liige. Ta on töötanud 1981–1984 kunstnikuna tootmiskoondises Norma, alates 1984. aastast vabakutselise kunstnikuna.

Lukk-Toompere on kaasa löönud ka mitmete Eesti animafilmide tegemisel: joonisfilmi „Pisihiir Piiks” (Stuudio B) peakunstnik 1991–1993, joonisfilmide „Tom ja Fluffy” ning „Lotte reis lõunamaale” (Eesti Joonisfilm) foonikunstnik 1995–2000 ning joonisfilmi „Armastuse võimalikkusest” (Eesti Joonisfilm) peakunstnik 1999.

Tema töid leidub Eesti Kunstimuuseumi kogudes, Eesti Rahvusraamatukogu kunstikogus, Eesti Lastekirjanduse Keskuse illustratsioonikogus ning erakogudes Eestis, Leedus, Prantsusmaal, Rootsis, Saksamaal, Soomes, Ukrainas ja Venemaal.

Regina Lukk-Toompere on illustreerinud ja kujundanud üle 90 raamatu ja õpiku ning teinud plakateid, plaadiümbriseid, postkaarte, ajakirju ja pakendeid.

Näitus Haapsalu lasteraamatukogus jääb avatuks märtsi lõpuni.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments