0

Lihula ja Koonga saavad minibussijaama

Avatar

BNS

Lihula. Foto: Urmas Lauri
Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus rahuldas 31. jaanuaril Pärnumaa ühistranspordikeskuse (PÜTK) taotluse saada toetust projektile “Bussipeatuste taristu – Pärnumaa bussiterminalide võrgustik”, mis toob maakonda minibussijaamad, kirjutab Pärnu Postimees. Minibussijaam ehitatakse ka Lääneranna vallas Lihulasse ja Koongasse.

“Projekti eesmärk on Pärnu maakonda seitsme uue bussiterminali rajamine ja ühe jaamahoone nüüdisajastamine,” rääkis PÜTK-i juhataja Andrus Kärpuk. “Aastaks 2020 ehitatakse minibussijaam Audrusse, Torisse, Tootsi, Kilingi-Nõmme, Koongasse, Aresse ja Lihulasse. Vändra alevi bussijaam osteti 2017. aastal PÜTK-i abiga omandusse ja kavas on see ajakohastada.”

Kärpuk täpsustas, et minibussijaamad ehitatakse tüüpprojekti alusel ja arhitektuurilt sarnanevad nad veidi Pärnu uue bussijaamaga. Jaamades on köetav ooteruum, WC, rattahoidla, istepingiga varjualune ja ooteplatvorm. Projekti koostamisel on arvestatud ka erivajadustega inimestega.

“Aastast 2019 maaliinidel kasutusele võetavate ilma astmeteta maakonnabusside ja invavõimekusega Pärnu bussijaamaga paraneb oluliselt nende pääs ühissõidukitesse,” lisas PÜTK-i juht.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz