Teeilmakeskus: teeolud muutuvad õhtul halvaks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Täna hilisõhtul muutuvad teeolud tuisu ja tugeva tuule pärast halvaks, hoiatab Teeilmakeskus. Homseks levib lumetuisk üle Eesti.

Teeolud muutuvad teeilmakeskuse ennustuse kohaselt halvaks, paiguti eriti halvaks alates hilisõhtust lumetuisu ja tugeva tuule (saartel ja rannikul puhangud 14-21m/s) tõttu.

Riigi ilmateenistus hoiatab, et öö hakul tugevneb kagutuul sisemaal puhanguti 15, saartel ja rannikul kuni 20 meetrini sekundis. Õhtul saartelt algav lumesadu levib öö jooksul mandrile ja muutub intensiivsemaks, tuiskab, saartel on jäiteoht.

Orienteeruv lisanduv lumehulk on 4 kuni 9 sentimeetrit.

Neljapäeva ennelõunal sajab tihedat lund ja tuiskab. Saartel ja läänerannikul sajab lörtsi ja vihma, pärastlõunal suureneb vihma ja lörtsi võimalus ka Lõuna-Eestis. On jäidet ja libeduse oht on suur.

Õhutemperatuur on öösel -3 kuni -8, saartel ja läänerannikul -1 kuni +1 kraadi, päeval tõuseb Tallinn-Tartu joonest lääne pool 0 kuni +2, ida pool 0 kuni -4 kraadi.

“Nii Maanteeamet kui hooldelepingupartnerid on tuisuks valmis: jälgime teeilmaprognoose, teeilmajaamade näitusid ja teostame patrullsõite, kuid saabuvates ilmaoludes võib tavapäraste sõiduolude taastamine võtta rohkem aega,” sõnas Maanteeameti hooldeosakonna juhataja Rainer Kuldmaa.

Liiklejatelt palume kannatlikkust ning soovitame võimalusel sellistes oludes oma sõidud edasi lükata. Kui seda ei ole võimalik teha, siis valida ilmale vastav sõidustiil, vältida möödasõite, hoida pikivahet ja arvestada, et pidurdusteekond võib oluliselt pikeneda. Keerulisemad võivad sõiduolud olla kõrvalmaanteedel, mille hooldustsükli aeg on pikem võrreldes suuremete teedega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments