Kõrgushüppaja Anna-Maria Vjazemski sai Eesti karikavõistlustel teise koha

Pühapäeva toimusid Lasnamäe kergejõustikuhallis Eesti talvised karikavõistlused. Võistlejaid oli 44 Eesti kergejõustikuklubist ligemale 500. Naiste kõrgushüppes sai Haapsalu KJK esindaja Anna-Maria Vjazemski II koha.

Karikavõistlused on kergejõustikuvõistlus, kus jooksudest on igal sportlasel üks võimalus-finaale ei toimu. Hüpetel-tõugetel aga neli katset. Meeste arvestuses tohivad võistelda ka U23 ja U20 noorsportlased, ning Tütarlaste ja Poeglaste U18 arvestuses ka U16 vanuserühma noored. karikavõistlused olid sportlastele ka heaks prooviks kahe nädala toimuvateks Eesti talvisteks meistrivõistlusteks.

Ülevaadet tuleb kindlasti alustada Haapsalus kergejõustiklaseks sirgunud, kuid tänavusest aastast Tartu SS Kalev värve kaitsvast Kristo Simulaskist. Simulask parandas juba teist korda jaanuari kuu sees oma marki teivashüppes. Meeste võistluses suutis ta isikliku rekordi viia 5.00 peale. Võistlustel saadud teisest kohast on ehk väärtuslikum see, et temast sai läbi aegade 27 mees Eestis, kes sisetingimustes maagilise piiri ületanud. Edetabelit juhib Valeri Bukrejev 5.65-ga. Lisaks on ta nüüd teine mees Haapsalu rajoonis-Lääne maakonnas, kellel selline tulemus ette näidata. 1981 aastal suutis sama, Haapsalu Jõudi kergejõustiklane Roul Liidemann. Seda küll välitingimustes.

Häid etteasteid näitasid meie kergejõustiklased veel. Nooruke U16 klassi sportlane Keity-Liina Kallas Haapsalu KJK-st jooksis kaks isiklikku rekordit sprindis. 60 meetrit läbis ta 8.47 ja 200 meetrit 28.15-ga. Esimesel alal oli 14. ja teises 10. koha omanik. Samas 200 meetri jooksus parandas marki ka Kerli Ristikivi Läänemaa KJK-st. Temale mõõdeti ajaks 29.05.

Naiste kõrgushüppes hüppas Haapsalu KJK esindaja, tegelikult alles U20 sportlane Anna-Maria Vjazemski oma siserekordi 1.68. Temale andis see võistlusel II koha. Tütarlaste teivashüppes sai seitsmenda koha Eliis-Maria Koit. Haapsalu KJK kergejõustiklane hüppas tulemuseks 2.40. Kõrgushüppes oli ta aga 1.50-ga 12 koha omanik.

Meeste kuulitõukes olid Haapsalu KJK mõlemad U20 vanuse sportlased kuue seas. Kevin Sakson tõukas viienda koha vääriliselt 15.02 ja Erki Mitman 13.74 ja oli kuues. Endine selle klubi sportlane Karl Koha oli teine, tõugates 17.09.

Poiste 60 meetri sprindis jooksis oma rekordi Sebastian Juhan Liiva, saades ajaks 7.65. Temale sellega 16 koht.

Mihkel Türnpu hüppas kõrgust 1.64 ja oli poiste arvestuses kaheksanda koha omanik.

Meeste 300 meetri jooksus sai Läänemaa KJK sportlane, küll alles U20 vanuse sportlane Tambet Järve 12 koha, ajaks mõõdeti talle 41.62. Tema klubikaaslane, samuti U20 vanuserühma võistleja Martin Teppan oli meeste 800 meetri jooksus kolmeteistkümnes. Ajaks mõõdeti talle 2.07.97.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments