Maa Elu: Virtsu oli, on ja jääb Lõuna-Läänemaa osaks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee


Maa Elu, 4. jaanuar 2018. Foto: Urmas Lauri

Tänane Postimehe lisaleht Maa Elu kirjutab haldusreformi mõjust Lõuna-Läänemaale. Loo autor Tõnu Talvar tõdes, et Virtsu oli, on ja jääb Lõuna-Läänemaa osaks.

Leheloos, mis kannab pealkirja “Virtsu ettevõtluskeskus” on tööstuspargi lugu kenasti kirjas. “Olete ehk isegi märganud, et kui Eestis mõni vähegi kobe projekt käsile võetakse, ilmub kusagilt rühmake rahulolematuid, kes tahavad ettevõtmist nurja ajada,” kirjutas Talvar. Nii oli ka Virtsus. Seal tuli kokku viisteist protestijat. Autor kirjeldas protestijate kohtusaagat ning nentis, et praeguseks on kaebajatel jäänud lootus, et asi Riigikohtus ette võetakse. “Kas Riigikohus seda kaasust menetlussegi võtab? Elame, näeme,” kirjutas Talvar.

Ettevõtluskeskuse edendajad lähevad aga samal ajal edasi. Ükski kohus pole tööd seisma pannud. Lääneranna vallas on jäme ots Talvari sõnul Virtsu ettevõtluskeskuse pooldajate käes. Lisaks on keskusel nii-öelda oma mees Havannas: Haapsalu volikogus on endine Ridala vallavanem, Virtsu ettevõtluskeskuse projektijuht Toomas Schmidt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
jaanus
6 aastat tagasi

EEEEEEEEEEEEEEEEhk õpivad Virtsu mässajate kaotusest teiste valdade samasugused progressi vaenlased ja ei takista enam selliseid üritusi. Virtsus on väga vaja uusi töökohti, kunagine suur alev on vaja uuesti üles ehitada.