Asukülas ehitati ühendussilda Haapsaluga

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 20

Läinud aasta viimasel reedel, 29. detsembril, ehitati Asuküla vanas koolimajas ühendussilda Haapsaluga.

„Meil läks see väga hästi, lapsi oli kohal 22,“ ütles Asuküla raamatukoguhoidja ja ettevõtmise üks eestvedajaist Imbi Sildaru ja lisas: “Asuküla seltsi poolt oli ettevõtmisega seotud Anu Aljaste-Sits.”

Lapsi kutsuti osalema nii maalt kui ka linnast. Enam-vähem pooled kohaletulnuist olnudki Haapsalust. „Nii oligi ühendussild loodud,“ nentis Sildaru. „Paljud polnudki siin majas varem käinud.“

Jänku-Jussi ja lastekas.ee loojad Janika ja Jaanus Leoste viisid lastele läbi robootika näidistunni. „See oli hästi põnev, kuidas nad seda tundi läbi viisid. Robotite programmeerimine pole lihtne, aga lapsed olid nutikad,“ ütles Sildaru.

Robotite taltsutamise järel söödi ühiselt lõunat, hiljem mängisid lapsed peitust, olid raamatukogus arvuti taga ning õhtul lükkas DJ Robi käima esimese ühendatud Noorte Disko.

„Vahva üritus,“ võttis Sildaru aastavahetuse eelse päeva kokku.

Ühendusild loodi koostöös Asuküla seltsi ja Haapsalu noorte huvikeskusega, kelle abi ettevõtmise õnnestumises olnud tänu Anu Aljaste-Sitsile ja Katrin Nuuterile suur.

Asuküla seltsimajas korraldatakse õppeaasta jooskul erinevaid üritusi lastele.

Näiteks 16. detsembril oli „Jõulueelsed askeldused Asukülas“. Meisterdati jõulukaunistusi, kaarte ühiselt ehiti ka seltsimaja jõulukuusk ja küpsetati piparkooke.

Järgmiste ettevõtmiste ajad on teada, kokku saadakse nii 13. kui ka 27. jaanuaril. „Aga mida siis ette võetakse, see on veel lahtine,“ nentis Sildaru.

Sildaru sõnul oleks uhke, kui Asukülas laste robootikaringi käima saaks. „Endale on see ka põnev,“ tunnistas Sildaru ja lisas naerdes: „Uskumatu!“

Ühendussild Asuküla – Haapsalu vol.1. Fotod: Katrin Nuuter, Andi Sildaru

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments