Detsember oli soe ja sajune, kõige sajusem päev oli Virtsus

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Soe detsember: haljendav muru ja voolav vesi. Foto Urmas Lauri

Riigi ilmateenistuse andmetel oli detsember Eestis keskmisest soojem ja sajusem.

Detsembri keskmine õhutemperatuur oli 1,3 kraadi, mis on 3,3 kraadi normist kõrgem (paljuaastane keskmine temperatuur on -2,0 kraadi). Kuu kõige kõrgem temperatuur, 7,3 kraadi, registreeriti 26. detsembril Vilsandil ja kõige madalam, -8,4 kraadi 7. detsembril Kuusikul.

Eesti keskmine sajuhulk oli detsembris 78 mm, mis on paljuaastest keskmisest, 53 millimeetrist, 146%. Kõige suurem ööpäevane sademete hulk mõõdeti 12. detsembril Virtsus, mil sademeid oli 20 mm.

Eesti keskmisena oli päikesepaistet 19 tundi, mis on 97% normist (paljuaastane keskmine 21 tundi).

Riigi ilmateenistus on graafikusse kandnud ka 2017. aasta kõigi päevade kõrgeima ja madalaima temperatuuri üle Eesti. Eelmise aasta madalaim temperatuur, 25 miinuskraadi, mõõdeti 7. jaanuaril Võrus. Sama ööpäeva kõrgeim temperatuur oli aga 1 soojakraad ja see mõõdeti Vilsandil.

Kõrgeim temperatuur, 30,8 soojakraadi, oli aga 12. augustil Viljandis. Sama ööpäeva madalaim temperatuur, 9,9 kraadi. mõõdeti Jõgeval.

2017. aasta temperatuuride graafikut saab näha siin

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments