Ministeerium ei näe Suure saamisel riigitalituse juhiks huvide konflikti

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Lääne-Nigula volikogu esimees Neeme Suur. Foto: Urmas Lauri
Lääne-Nigula volikogu esimees Neeme Suur. Foto: Urmas Lauri

Rahandusministeeriumi hinnangul ei teki huvide konflikti, kui endine Lääne maavanem ja praegune Lääne-Nigula volikogu esimees Neeme Suur saab regionaalhalduse osakonna Läänemaa talituse juhiks.

„Regionaalhalduse osakonna ülesanneteks on muu hulgas järelevalve üld- ja detailplaneeringute üle. See tähendab, et osakonna töötajad viivad läbi menetlused ja valmistavad ette järelevalve otsused,” ütles rahandusministeeriumi avalike suhete juht Karel Hanni.

Regionaalhalduse osakonna maakondliku talituse ülesandeks on samuti järelevalve tegemine kohalike omavalitsuste üle vara tagastamise ja kompenseerimise valdkonnas.

Nii Neeme Suur ise kui ka rahandusministeerium on arvamusel, et kui Suur osutub valituks, ei pea ta vallavolikogust lahkuma. Maavalitsuste õigusaktide üle hakkab järelevalvet teostama justiitsministeerium. „Järelevalvet hakkab teostama justiitsministeerium,” selgitas Suur.

„Talituse juhataja on nagu iga teine rahandusministeeriumi ametnik ning võib osaleda volikogu töös,” ütles Hanni.

„Kindlasti ei tohi tekkida olukorda, kus on huvide konflikt. Eks praktikas saab kohe ka ametnikuga kirjalikult kokku leppida, et konkreetne järelevalvega tegelev ametnik valla X järelevalvega ei tegele ja need küsimused suunatakse kohe teisele talitusele või ametnikule,” ütles Hanni.

Suur kuulub SDEsse ja lahkus hiljuti Lääne maavanema ametist, sest hakkas Lääne-Nigula vallavolikogu esimeheks.

Rahandusministeeriumi maakondlikus talituses hakkab tööle 4 inimest: juhataja, konsultant, planeerimisspetsialist ja arhivaar. Talitus hakkaks korraldama riigiasutuste koostööd maakonnas.

Muudetud pealkirja ja täiendatud 8. detsembril 2017 11:31

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
arvamus
6 aastat tagasi

kui inimene on olnud nii mitmel ametikohal,siis mul tekib küll küsimus,et kas need ametikohad ei dubleeri üksteist ?Ja kui dubleerivad siis on järgmine küsimus,et kas neid ametikohti on vaja eesti inimeste elu arendamiseks või on need kohad tekitatud muul põhjusel ?

muie
6 aastat tagasi

Või siiski partorg nagu nõuk.ajal ?

hunt kriimsilm
6 aastat tagasi

Mitut kohta on üks mees võimeline pidama: Maaelu Arendamise SA nõukogu esimees, vallavolikogu esimees, regionaaltalituse juht, ehk on veel mõni vaba kohta, mida see mees võiks täita

kullapai
6 aastat tagasi
Reply to  hunt kriimsilm

Katlakütjaks,see ka soe koht ja piskut ikka antakse.

Unimüts
6 aastat tagasi

Näiline konkurss ju tehtigi, aga paika pannakse ikka kokkulepete alusel. Uus valitsus, uued kombed 🙂

ohoo
6 aastat tagasi

kas sellele ametikohale kasvõi näiliselt siiski konkurssi ei korraldatagi?

võimalik
6 aastat tagasi

Suur reform. Koondati lihtsalt maavalitsus ja nimetati ümber uueks üksuseks.

kodanik 3
6 aastat tagasi
Reply to  võimalik

See suur,et kes ikka oli maakonna lagunemise ajal maavanem?

muie
6 aastat tagasi

Suur suureks…..Siiski võiks olla eesnimi ees või vähemalt härra,sest seda ta ju on.

K.S.
6 aastat tagasi
Reply to  muie

Ministeerium ei näe Suure saamisel riigitalituse juhiks huvide konflikti , ah et “Härra Suure” kõlaks kuidagi paremini? Nojah…eks 700 aastat orjaarga on ikka jälje jätnud mõnele siin