Mai Jõevee ja liiklusolümpia said liiklusohutuse auhinna

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Mai Jõevee. Foto Urmas Lauri

Tervist edendavate koolide maakonna koordinaator Mai Jõevee ja kevadel Haapsalus toimunud 2. klasside liiklusolümpia pälvisid maanteeameti auhinna liiklushariduse parandamise ja liiklusohutuse edendamise eest.

Mai Jõevee sai maanteeameti koostööpartneri auhinna tervist edendavate koolide maakonna koordinaatorina, kes on aastaid panustanud hästi toimiva võrgustiku loomisse. Võrgustiku koostöös on maakonnas välja töötatud õpilastele ohutusalaseõppe toetuseks mitmesguseid sekkumistegevusi ja korraldatud üritusi.

Sel kevadel esimest korda peetud Läänemaa teise klassi õpilaste liiklusolümpiat pidas maanteeamet Lääne regiooni aastasündmuseks. Liiklusolümpia väljamõtlejad ja peakorraldajad olid Haapsalu politseijaoskonna noorsoopolitseinik Sirje Treiman ja piirkonnapolitseinik Kiur Klippberg. Liiklusolümpial osales 209 last maakonna üheteistkümnest koolist. Olümpiapäeva läbiv teema oli liikumine nii tavaliikluses kui mujal – õpetati, kuidas metsas liikuda, millega lennukiga või rongiga reisile minnes arvestada, kuidas vajadusel esmaabi anda, mida arvestada jalakäijana, jalgratturina ja kaassõitjana ning palju muud põnevat.

”Maanteeamet on siiralt tänulik, et Eestis on nii palju inimesi, kes vabatahtlikult panustavad liikluskultuuri edendamisesse. Töötame iga päev selle nimel, et kujundada turvalist ja toimivat liikluskeskkonda. Ohutum ja stressivabam liiklus saab alguse iga inimese enda liikluskäitumisest: meie omavahelisest suhtlemisest, üksteise märkamisest ja arvestamisest liikluses,“ selgitab maanteeameti ennetustöö osakonna juhataja Monika Heinrand.

Maanteeameti liiklusohutuse auhinda antakse liiklusohutuse valdkonnas silma paistnud inimestele ja asutustele 2009. aastast. Tunnustuse saajad valib maanteeameti  komisjon. Auhinnad antakse üle pidulikul vastuvõtul 7. detsembril Tartus Dorpati Konverentsikeskuses.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mina siit külast
6 aastat tagasi

Meie Mai Jõevee võitis täna Märjamaal lauatennise turniiril esikoha!!!
Tervist ja energiat Sulle, sahmerda ikka edasi.

Mati
6 aastat tagasi

ikka rohkem kui mõni noor.

Endine Kullamaalane
6 aastat tagasi

Kas see vanur veel tegutseb?