Luik ja Koppe: linnavalitsus peab koostama turu arendamiseks tegevusplaani

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee


Haapsalu linnavolikogu opositsioon kritiseerib linnavalitsuse tegevust ja ka tegevusetust turu majandamisel. Foto: Arvo Tarmula

Reformierakondlastest linnavolinikud Lauri Luik ja Urmas Koppe esitasid Haapsalu linnavolikogule eelnõu, millega tehakse linnavalitsusele ülesandeks töötada järgmise aasta 1. aprilliks välja tegevusplaan Haapsalu turu arendamiseks.

Luik ja Koppe põhjendavad eelnõu seletuskirjas, et Haapsalu turg on üks neid kohti, kust linnarahvas saab soetada eluks vajalikku toidupoolist jm kaupa. „Kohalikule (talupidajast) kaupmehele on see üks olulisematest ettevõtlusväljunditest. Lisaks omab turg ka sotsiaalset väärtust kui inimeste kohtumis- ja sotsialiseerumispaik,“ märgivad eelnõu esitajad.

„Kahetsusväärsel kombel on turu seis aasta-aastalt halvenenud, mis on viinud seal paiknenud hoonete lammutamiseni. Turu senine arendamine on olnud mitterahuldav ning praegu platsil paiknevad katusealused ei anna kuidagi kaasaegse turu mõõtu välja. Selline turg ei ole Haapsalu-sugusele kuurortlinnale kohane,“ leiavad Luik ja Koppe.

Linnavolinikud kirjutavad, et kuna linnapea on väitnud, et linnavalitsusel turu arendamiseks pikema perspektiivi plaani pole, teevad nad linnavalitsusele ülesandeks see välja töötada koos sinna juurde kuuluva ajakava ja eelarvega, kus on loetletud objektid, mida lähiaastatel turule püstitada plaanitakse.

„Linnavalitsusel on lahkelt lubatud kirjeldada ka julgemat visiooni, milline võiks Haapsalu turg välja näha ideaalis,“ seisab seletuskirjas.

Reformierakonna kandidaadid Lauri Luik ja Urmas Koppe esitasid 24. novembril toimunud volikogu istungil linnapeale järelepärimise, millega soovisid selgitusi turu seniste lettide ja putkade lammutamise ja turu perenaise töölt vabastamise asjaolude kohta.
Haapsalu linnavalitsus on varem erinevate kõneisikute tasandil tunnistanud, et linnal puudub plaan turu arendamiseks.
Haapsalu linnapea Urmas Sukles ütles eelmisel reedel toimunud volikogus, et suuri investeeringuid turule ei planeerita, kuid kavas on ehitada 5–6 putkat.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Koerte värvimise töökoda
6 aastat tagasi

Kui linna arengukava ei ole linnavalitsuse tegevuse aluseks ja igale asjale linnavalitsus vastab, et raha ei ole või linnapea isikus, prioriteedid, siis kuhu on plaan jõuda linna arengus. Ei saa linna arendada nii, et linnapea ärkab hommikul üles ja oppaaa! mõte, teeme iluvõimlemise halli. Ja võetakse laenu ja ehitatakse iluvõimlemise hall, mis sest ,et tänavad ja kõnniteed lagunevad.

Kodanik
6 aastat tagasi

Ma jälle ei saa aru,kuidas linnal raha ei ole?! Arvutame nüüd linnapeade palgafondi kokku, siis pilt räägib hoopis midagi muud. Aga tõesti, see on linnavalitsuse tavaline seisukoht, mine siis ükskõik millest rääkima.

kogu
6 aastat tagasi

turu elektrifitseerimiseks on vaja kindlasti koostada GOELRO plaan ja see 5- aastakute kaupa ellu viia

Krõõt
6 aastat tagasi

Odekolonni peab turult saama!