Läänemaa värvides võistlev Ridline pääses Ajujahi 30 parema idee hulka

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Ridline'i tiimijuht Neveli Niit. Foto: erakogu
Ridline’i tiimijuht Neveli Niit. Foto: erakogu

Äriideede võistluse Ajujaht žürii valis nädalavahetusel saja parima äriidee seast konkursi järgmisesse vooru 13 edasipääsejat Tartumaalt, üheksa Tallinnast ja viis Harjumaalt ning Jõgeva-, Lääne- ja Pärnumaalt pääses igast maakonnast edasi üks idee. Läänemaad esindab Ajujahil Ridline.

Ajujahi ellukutsuja, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) juhatuse esimehe Alo Ivaski sõnul on konkursile esitatud ideede tase muutunud aasta-aastalt aina paremaks.

“Järgmisesse vooru pääsenud ideed on küpsed ja paljud neist juba kasutusvalmis tooted ning teenused,“ lausus Ivask. „Hea meel selle üle, et mitmed möödunud aastal osalenud meeskonnad otsustasid oma ideega osaleda ka sel aastal ning mitu neist pääses kolmekümne parema sekka.”

Edasipääsenud ideedest pärineb üheksa info- ja kommunikatsioonitehnoloogia, seitse tööstuse ja disaini, neli sotsiaalse ettevõtluse, kuus energeetika ja keskkonna, ksks loomemajanduse, üks tervise ja biomeditsiini ning üks turismi ja teenusmajanduse valdkonnast.

“30 on käes! Päris imeline tunne on, sest Ajujahile esitati 341 ideed, oleme jõudnud esimese kümnendiku hulka,” ütles Ridline’i tiimijuht, haapsallanna Neveli Niit.

Niidi sõnul tähendab 30 hulka pääsemine neile seda, et mingil määral on nad oma ideega juba edu saavutanud. “Me poleks jätnud asja tegemata, kui poleks Ajujahil silma torganud, kuid nüüd saame konkursilt rohkem tuge, võimaluse kiiremini edasi liikuda,” arutles tiimijuht.

Ridline on platvorm sündmuste edukaks korraldamiseks, informeerides meeskonda tehnilistest näitajatest: millal ja kus peavad laval asuma kõlarid, monitorid, pillimehed ja mikrofonid ning kuidas kõik osapooled omavahel seotud on.

Ridline töötab välja tarkvaralise lahenduse, mis jookseb nii arvutis kui ka nutiseadmetes. „Selle abil saab põhimõtteliselt kogu tehniline, lava taga töötav seltskond, luua ühiselt lavaplaane,“ ütles Niit. Seni käib asjaajamine paberil või parimal juhul meilitsi. Ridline tooks nad 21. sajandisse.

Meeskonnas on kaks tarkvaraarendajat, üks Pärnust ja teine Värskast, muusikatööstuse asjatundja ja analüütik on mõlemad Tallinnast. Neveli Niit on tiimijuht, tema rida on ka ettevõtmise turundus ja tarbijate vajaduste väljaselgitamine.

Ridline’i tiim loodab suveks saada valmis beetavahendi, mida kõik asjast huvitatud saavad priipäralt kasutada. Seejärel saab platvormi veel siluda ning alles siis välja tulla lõppversiooniga, mida saab müüma hakata.

„USAst ja Euroopast oleme kuulnud, et meie toodet oodatakse. Ollakse üllatunud, et sellise asja peale pole veel keegi varem tulnud,“ nentis Niit. „Usume, et Ridline loob standardi, mille alusel samalaadseid abivahendeid looma hakatakse.“

Mis 30 hulka pääsenutega edasi toimuma hakkab, see polevat Niidi sõnul seni veel lõplikult selge. “Esimesed kokkusaamised on teada, aga täisprogrammi me veel täpselt ei tea. Teame, et toimuvad mentorpäevad, aga mis seal toimuma hakkab, seda sisu me ei tea,” lausus Niit ja lisas, et kindlasti saab see Ridline’i jaoks põnev olema.

Sel nädalal tegeleb Ridline’i tiim taas idee sisulise poolega. “Sel nädalal kaardistame uuesti oma eesmärgid ja vaatame, kuhu me tahame jõuda, kuidas võtta Ajujahilt maksimum,” kirjeldas tiimijuht.

Ajuhahi 30 parema idee hulgast valitakse järgmisena välja seitse, kes hakkavad püüdma konkursi üldvõitu. “Arvan, et meil on võimalus edasi pääseda,” nentis Niit. “Tähtis on südikus ja see, kui kui palju sa suudad Ajujahi jooksul edasi areneda.” Ridline’i tiimijuhi sõnul pole tähtis kohe lõpliku ideega lagedale tulla vaid hindajaile näidata, kuivõrd arenemisvõimelise seltskonnaga on tegemist.

“See ongi hea kiirendi,” kiitis Neveli Niit Ajujahil osalemist. “Tekib tunne, et tuul tuhiseb kõrvus.”

Ridline tiim Neveli, Peep, Andreas, Artur (Skype’s). Foto: Franck
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments