Haapsalu volikogu liitis Ridala vallavalitsuse Haapsalu omaga

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Mullu detsembris kirjutati Haapsalu toomkirikus alla Haapsalu ja Ridala ühinemisleping, selle aasta lõpus lõpetab Ridala vallavalitsus ametiasutusena tegevuse. Foto Arvo Tarmula

Haapsalu linnavolikogu otsustas oma tänasel istungil ühehäälselt liita Ridala vallavallavalitsus ametiasutusena Haapsalu linnavalitsusega ja lõpetada 31. detsembrist Ridala vallavalitsuse tegevus.

Omavalitsuste ühinemisel oleks seaduse järgi olnud võimalik kahe ametiasutuse tööd ümber korraldada nii liitumise kui ka ühendamise teel. Haapsalu linnapea Urmas Suklese sõnul ei reguleeri Haapsalu ja Ridala ühinemisleping, millisel viisil ametiasutused ümber korraldatakse ning seepärast oldi seisukohal, et otstarbekas on ametiasutused liita ja jätkata juba olemasoleva ametiasutusena.

Volikogu reformierakondlasest liige Lauri Luik küsimusele, mis vahe on liitumisel ja ühinemisel, vastas linnasekretär Erko Kalev, et tegemist on tehnilise küsimusega. Ta selgitas, et liitumine on tehniliselt lihtsam – üks asutus jätkab oma registrikoodiga, teine likvideeritakse. Ühinemise puhul tulnuks mõlemad asutused likvideerida ja registreerida uus.

Luik uuris, kas see ei lähe vastuollu ühinemisprotsessil räägituga, kui kogu aeg rõhutati, et Haapsalu ja Ridala ei liitu, vaid ühinevad võrdsetel alustel. Erko Kalevi sõnul ei puudutanud ühinemisläbirääkimistel räägitu ametiasutusi.

 

See, kas kaks asutust liidetakse või ühendatakse ei mõjuta omavalitsuse elanikke, vaid puudutab ainult Haapsalu linnavalitsuses ja Ridala vallavalitsuses töötavaid teenistujaid. Teenistujatele on ühinemislepinguga tagatud võrdne kohtlemine ja kõigile neile on tehtud ettepanek jätkata ametikohal, mis vastab nende haridusele, oskustele ja töökogemusele.

 

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Ühineja
6 aastat tagasi

Pugemine AS Wabariik moodi.