7

ERR: tasuta bussisõit tekitab segadust nii valdades kui ametkondades

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee


Lihula buss. Foto: Arvo Tarmula

Valitsus on lubanud tulevaks suveks maakonnaliinidele tasuta bussisõitu, kuid plaani osas valitseb valdades ebaselgus ning ka Tallinna transpordiamet ega Harju ühistranspordikeskus ei oska öelda, mis tegelikult saama hakkab, vahendas ERRi uudisteportaal.

Tasuta bussisõit maakonnaliinidel peaks käivituma järgmise aasta juulist ja valitsus on selleks tuleva aasta eelarvesse plaaninud 34,8 miljonit eurot. Samas on koalitsiooni osapooled plaani üksikasjade osas eri meelt.

Harju ühistranspordikeskuse juht Vello Jõgisoo vastas ERRi küsimusele, kas keskuses on tasuta bussisõidu osas selgust, eitavalt.

“Ma ei taha üldse kommenteerida, enne kui keegi ütleb midagi, mis ka kauem kui kaks päeva kehtib,” jäi Jõgisoo napisõnaliseks.

Kiili vallavanem Aimur Liiva arvas, et tasuta bussisõit ei muudaks nende vallas midagi, kuid ta suhtus tasuta sõidu ideesse negatiivselt.

“Tasuta ühistransport kõlab halvasti ja hirmutavalt. Kõik asjad maailmas peavad olema jätkusuutlikud ja see ei ole kindlasti see asi, mida oleks hetkel vaja, me peaks selles valdkonnas hoopis muude teemade peale mõtlema,” nentis Kiili vallavanem, kelle sõnul on tegu puhtalt poliitilise otsusega.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Risti elanik
Risti elanik

Nõukogude aja taak ja “inimnäoline sotsialismus” ei taha kuidagi igavikku kaduda ja ikka ihkavad taastada tasuta ühistransporditeenuste näol sotsialismi, aga näe ikka leiavad keskerakonna ministriprouad võimaluse tasuta transpordi näol seda korda taasluua ehk teenib siis mõne pensionäri hääle järgmistel riigikogu valimistel ja saab võimu juures olemist nautida

Triibik
Triibik

Ega Edgari (Keskerakonna) poolt pole muud oodatagi kui kommunismi taastamist . Tasuta asju pole -osade sõidulõbu eest maksavad kõik maksumaksjad. Mina tahan tasuta õlut ja naisi. Ja kuna kesk tahab iga hinna eest jagada ja valitseda,siis loodetavasti järgmistel valimistel nad seda ka lubavad.

Maakas
Maakas

Aga kui ei ole isegi bussi?

2. kodanik
2. kodanik

Siis on see kindlasti kõik veel eriti tasuta. :))

kiili vallavaene
kiili vallavaene

käi ise jala, pane oma ametiauto aiaäärde seisma ja käi jala , vaatame kaua hõiskad

juss
juss

tasuta asju pole olemas, isegi mitte kiilis! kui raske sellest aru saada on?!

loll jutt
loll jutt

enamus riigikokutajaid saab muidu palka, ehk raha antakse tasuta

wpDiscuz