Kaitseliidu noortejuhid korraldasid Kadakaralli

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Kadakaralli. Foto: Kaidi Sits

Pühapäeval, 19. novembril kell 11.30 kogunesid Algallika puhkekompleksi õuele 21 särasilmset Läänemaa noorkotkast ja kodutütart koos oma juhendaja Heli Eskoga, teatasid noortejuhtide kursusel osalejad.

Ees ootas tegus kaks tundi välimatkavõistlust Kadakaralli, mille korraldamise olid enda õlule võtnud tulevased noorte kotkaste ja kodutütarde juhendajad, kes antud üritusega rakendasid oma teoorias omandatud teadmisi praktikasse.

Viis rühma noori lasteaiast 5. klassini sai sujuvalt viie punkti vahel ära jaotatud. Ja siis kõlaski stardipauk. Ärevust ja ühelt jalalt teisele hüppamist oli oi kui palju! Teadmisi ja koostööoskusi sai rakendada takistusriba ületamisel, KIMI-mängus, meditsiinipunktis, täpsusviskes ja metsloomade jalajälgede tundmises.

Noored ise pidasid konkurentsitult parimaks ülesandeks takistusriba ületamist, rõõmu valmistas ka oigav „veritseva“ käega kannatanu. Üksmeelselt leiti, et tegelikult olid kõik ülesanded vahvad ja sellist üritust võiks teinekordki korrata.

Mõni osaline, kes juba mitmendat aastat tarkusi kogunud on, leidis, et rada oli lihtne, teised, kelle jaoks matk esimene taoline väljakutse oli, olid rõõmsad, et ühes tükis ikka finišisse jõudsid.

Enim leiti, et mõned matkatarkused siiski pagasisse lisandusid: oli selleks koostööoskus, haava sidumine või soojad sokid kummikutes.

Kahel nädalavahetusel oktoobris ja novembris läbisid Kaitseliidu noortejuhid vabatahtliku noortejuhi kursuse. Kursusel õppisid noortejuhid Pärnumaa, Saaremaa, Rapla ja Lääne malevast. Lisaks teooriale oli kursuslastel praktiline ülesanne – korraldada matkamäng maastikul.

Fotod: Kaidi Sits

Kadakaralli. Foto. Kaidi Sits
Kadakaralli. Foto. Kaidi Sits
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments