Läänemaa parim veredoonor on loovutanud 40 liitrit verd

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 28


Reedel tänati paremaid veredoonoreid. Foto: Arvo Tarmula

Reedel tunnustati Haapsalu sotsiaalmajas Läänemaa paremaid doonoreid. Enim kordi on läänlastest verd loovutanud Liivi Viljaste, kes on verd andnud 82 korral, kokku umbes 40 liitrit.

„Iga vereloovutus aitab päästa elu,“ ütles Läänemaa Punase Risti tegevjuht Evgenia Luidalepp ja lisas, et üks doos võib päästa lausa mitme inimese elu.

Luidalepa sõnul on veredoonurlus oluline turvalisuse tagamiseks. „Ka doonor on riigikaitsja,“ nentis Luidalepp. „See on ääretult tänuväärne, mida inimesed teevad, olen nii vaimustuses!“

Läänemaa Punane Rist teeb koostööd Põhja Eesti Regionaalhaiglaga ning selle haigla doonorluse arendusjuht Ülo Lomp käiski kohal, et paremaid autasustada.

Lomp tunnustas ka Läänemaal doonorluse eestvedajaid. Autasu said nii Evgenia Luidalepp kui ka Margarita Lind.

Vereloovutajaid tänas Läänemaa Punase Risti juhatuse esimees Kaja Rootare. „Tema tänas, mina olin lilletüdruk,“ meenutas Luidalepp.

Tänuüritusele oli kutsutud 30 paremat vereloovutajat. Veredoonoritele pole maakonna jagunemise tõttu piiri veel vahele tõmmatud ning kohal oli doonoreid ka Lõuna-Läänemaalt.

Luidalepp tõstis teiste tublide hulgast esile perekond Viljastet. „Kujutage pilti, ema Liivi Viljaste on verd loovutanud 82 korda, poeg Indrek aga vaid kolme korra võrra vähem,“ nentis Luidalepp.

Kiideti ka noori doonoreid, neid, kes on paarkümmend korda verd andnud.

„Kreidy Naudre on esirinnas noortest,” kiitis Luidalepp. “Tal on vereloovutusi Põhja-Eesti regionaalhaigla andmebaasis 26 ja Tartu Ülikooli kliinikumis 3, järgnevad Rain Jõesaar 26 ja Siimo Suurkivi 21 korraga,“ kiitis Luidalepp.

Veredoonorid said mälestuseks tassi, esmaabi juhendraamatu ja helkuri. „Punase Risti vabatahtlikud olid väga uhke kohvilaua katnud,“ tunnustas Luidalepp vabatahtlikke abistajaid.

Fotod: Arvo Tarmula

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments