Ridala valla lipp anti kirikusse hoiule

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Ridala valla lipp anti hoiule EELK Ridala Püha Maarja-Magdaleena kogudusele. Foto Aleksander Ender

Lõikustänupüha teenistusel Ridala kirikus andis Ridala vallavanem Helen Rammu valla lipu koguduse kätte hoiule.

Ridala Püha Maarja–Magdaleena koguduse õpetaja Küllike Valk ütles, et praegu seisab lipp riigilipu kõrval kogudusemajas ehk talvekirikus, kus peetakse teenistusi külmal ajal. Maikuus viiakse lipp kirikusse, kus see hakkab seisma kantsli kõrval Vabadussõjas langenute mälestustahvli juures.

„Ridala lipule ei oskaks paremat paika ette kujutada. Teine võimalus oleks muuseumis, aga kirikus on ikka parem,” ütles Ridala vallavanem Helen Rammu lipu koguduse hoolde andmise kohta. Lipp on pühitsetud Ridala kirikus. Lipul on Ridala kirikuaias asuva ratasristi motiiv. Ettepanek lippu kirikus hoida tuli Küllike Valgult ja piiskop Tiit Salumäelt. „Panime ettepaneku volikogus hääletusele ja volikogu nii otsustaski,” ütles Rammu.

Pärast haldusreformi ja Ridala valla kadumist kannab Ridala kirik kooli ja bussipeatuse kõrval edasi Ridala nime. „Kui ajad peaksid kord muutuma ja Ridala tahab oma nime  edasi kanda, siis saab see lipp jälle kasutusele võetud,” ütles Küllike Valk.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments